KALINA, Jiří, Jiří HŘEBÍČEK a Tomáš CHUDÁREK. Informační podpora integrovaného systému nakládání s odpady. Odpadové fórum. Praha: České ekologické manažerské centrum, roč. 12, č. 4, s. 24-25. ISSN 1212-7779. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační podpora integrovaného systému nakládání s odpady
Název česky Informační podpora integrovaného systému nakládání s odpady
Název anglicky Information Support of Integrated Waste Management System
Autoři KALINA, Jiří, Jiří HŘEBÍČEK a Tomáš CHUDÁREK.
Vydání Odpadové fórum, Praha, České ekologické manažerské centrum, 2011, 1212-7779.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10511 Environmental sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky Integrovaný systém nakládání s odpady; informační systém
Klíčová slova anglicky Integrated waste management system; information system
Změnil Změnil: prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc., učo 993. Změněno: 22. 3. 2012 17:11.
Anotace
V období 2007–2011 probíhá řešení projektu VaV MŽP SPII2F1-30-07: Výzkum integrovaného systému nakládání s odpady (ISNO) a nových podpůrných nástrojů pro jeho zavedení. Na řešení projektu se podílí společnosti SITA CZ a.s. jako řešitel a ECO – Management, s.r.o. jako spoluřešitel. Zavedení a správná funkce ISNO jsou podporovány několika skupinami nástrojů. Po legislativních a ekonomických nástrojích byly jako třetí nejvýznamnější vyhodnoceny v průběhu řešení projektu nástroje informační. V článku jsou představeny dílčí výsledky projektu v oblasti informačních nástrojů. Jedná se identifikaci a využití primárních zdrojů dat jako podkladů pro plánování ISNO a dále prezentaci vyvinutého software pro jeho provoz.
Anotace anglicky
In the 2007-2011 period is solved R&D project of the Ministry of Environment SPII2F1-30-07: Research on integrated waste management system (ISNO) and new support tools for its implementation. The project involved SITA CZ as as a researcher and ECO - Management, Ltd. as a co-investigator. Introduction and proper ISNO are supported by several groups of instruments. After the legislative and economic instruments have been evaluated as the third most important one in the IT tools. The article presents partial results of the project in the field of information tools. It is the identification and use of primary sources of data as a basis for planning and presentation ISNO and developed software for its operation.
Návaznosti
SPII2F1/30/07, projekt VaVNázev: Výzkum integrovaného systému nakládání s odpady a nových podpůrných nástrojů pro jeho zavedení v podmínkách České republiky
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 21:36