LORENZ, Michal. Reflexe trendů ve vzdělávání mezi reprezentanty oboru Informační studia a knihovnictví: studie zaměřovaných skupin. ProInflow. Brno: Masarykova univerzita, 2009, roč. 1, č. 1, 23 s. ISSN 1804-2406.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Reflexe trendů ve vzdělávání mezi reprezentanty oboru Informační studia a knihovnictví: studie zaměřovaných skupin
Název anglicky Reflection of LIS Universitiy Representatives on educational trends: Focus Groups Study
Autoři LORENZ, Michal (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání ProInflow, Brno, Masarykova univerzita, 2009, 1804-2406.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/09:00047787
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky změna pojetí výuky ISK; učené hádání; studie zaměřovaných skupin; stavba kurikula v oboru ISK
Klíčová slova anglicky learned disputation; focus groups study; curriculum arrangement in LIS studies; change of LIS teaching concept
Změnil Změnil: PhDr. Michal Lorenz, Ph.D., učo 45308. Změněno: 15. 4. 2011 11:56.
Anotace
Příspěvek popisuje organizaci studie zaměřovaných skupin, které se zúčastnili zástupci vysokoškolských vzdělávacích institucí oboru Informační studia a knihovnictví a která se uskutečnila v rámci diskusního setkání akademických odborníků na Učeném hádání na FF MU v Brně. Po popisu metody a její realizace jsou analyzovány výsledky diskuze na téma virtuální spolupráce, které odhalují principy, podle nichž byla na jednotlivých institucích formována učební kurikula. Studie také popisuje, jak vnímají a jaké postoje zaujímají akademičtí odborníci ke změnám v pojetí výuky, k vlivu informačních a komunikačních technologií a služeb na výuku a možnosti jejich využití pro spolupráci mezi obory ISK.
Anotace anglicky
The study presents attitudes of LIS University Representatives towards educational trends in scope. Attitudes were obtained during Learned disputation meeting of LIS scholars at the Faculty of Arts at Masaryk university. In first part a description of used method is outlined. The Second part analyses the results of the meeting. The study unfolds main principles of curriculum construction, scholar’s perceptions and attitudes towards change of LIS teaching concept and impact of ICT and information services on teaching and collaboration among LIS departments.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 13:46