BUŇKOVÁ, Leona, František BUŇKA, Rahula JANIŠ, Jiří KREJČÍ, Iva DOLEŽÁLKOVÁ, Zdeněk POSPÍŠIL, Jan RŮŽIČKA a Bohuslava TREMLOVÁ. Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria. Acta Veterinaria. Brno, 2011, roč. 80, č. 1, s. 29-39. ISSN 0001-7213.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria
Název česky Srovnání antibakteriálního účinku sedmi 1-monoglyceridů na pathogeny z potravin
Autoři BUŇKOVÁ, Leona (203 Česká republika, garant), František BUŇKA (203 Česká republika), Rahula JANIŠ (203 Česká republika), Jiří KREJČÍ (203 Česká republika), Iva DOLEŽÁLKOVÁ (203 Česká republika), Zdeněk POSPÍŠIL (203 Česká republika, domácí), Jan RŮŽIČKA (203 Česká republika) a Bohuslava TREMLOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Acta Veterinaria, Brno, 2011, 0001-7213.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20400 2.4 Chemical engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 0.431
Kód RIV RIV/00216224:14310/11:00052167
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000289532200004
Klíčová slova česky inhibice; estery glycerolu; mikroorganismus; Gompertzův model; růstový koeficient; zpoždění
Klíčová slova anglicky Inhibition effect; esters of glycerol; microorganism; Gompertz model; specific growth rate; lag-time
Štítky AKR, rivok
Změnil Změnil: prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr., učo 707. Změněno: 27. 1. 2012 10:06.
Anotace
The aim of this study was to compare under the same conditions in vitro the inhibitory effects of seven 1-monoglycerides containing fatty acids with a medium chain on ten strains of food-borne pathogens or spoilage gram-positive and gram-negative bacteria and on their growth indicators.
Anotace česky
Studie porovnává za stejných podmínek in vitro inhibiční efekt sedmi 1-monoglyceridů obsahujících mastné kyseliny na růstové charakteristiky patogenů Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 23:02