2011
Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria
BUŇKOVÁ, Leona, František BUŇKA, Rahula JANIŠ, Jiří KREJČÍ, Iva DOLEŽÁLKOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria
Název česky
Srovnání antibakteriálního účinku sedmi 1-monoglyceridů na pathogeny z potravin
Autoři
BUŇKOVÁ, Leona (203 Česká republika, garant), František BUŇKA (203 Česká republika), Rahula JANIŠ (203 Česká republika), Jiří KREJČÍ (203 Česká republika), Iva DOLEŽÁLKOVÁ (203 Česká republika), Zdeněk POSPÍŠIL (203 Česká republika, domácí), Jan RŮŽIČKA (203 Česká republika) a Bohuslava TREMLOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
Acta Veterinaria, Brno, 2011, 0001-7213
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
20400 2.4 Chemical engineering
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 0.431
Kód RIV
RIV/00216224:14310/11:00052167
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000289532200004
Klíčová slova česky
inhibice; estery glycerolu; mikroorganismus; Gompertzův model; růstový koeficient; zpoždění
Klíčová slova anglicky
Inhibition effect; esters of glycerol; microorganism; Gompertz model; specific growth rate; lag-time
Změněno: 27. 1. 2012 10:06, prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr.
V originále
The aim of this study was to compare under the same conditions in vitro the inhibitory effects of seven 1-monoglycerides containing fatty acids with a medium chain on ten strains of food-borne pathogens or spoilage gram-positive and gram-negative bacteria and on their growth indicators.
Česky
Studie porovnává za stejných podmínek in vitro inhibiční efekt sedmi 1-monoglyceridů obsahujících mastné kyseliny na růstové charakteristiky patogenů Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa.