HORÁK, Aleš a Adam RAMBOUSEK. The KYOTO Database System. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The KYOTO Database System
Název česky Databázový systém KYOTO
Autoři HORÁK, Aleš (203 Česká republika, garant, domácí) a Adam RAMBOUSEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2010.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14330/10:00047855
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova česky kyoto;databáze;wordnet;lexical markup format
Klíčová slova anglicky kyoto;database;wordnet;lexical markup format
Technické parametry system for the KYOTO database editing and browsing. contract dated March 3 2009 with Consiglio Nazionale delle Ricerche, Istituto di Linguistica Computazionale Antonio Zampoli, Pisa
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D., učo 1648. Změněno: 24. 1. 2013 10:18.
Anotace
The goal of KYOTO is a system that allows people in communities to define the meaning of their words and terms in a shared Wiki platform so that it becomes anchored across languages and cultures but also so that a computer can use this knowledge to detect knowledge and facts in text. KYOTO extracts millions and millions of facts from thousands of textual documents. Users can search through these facts or simply download the data from this website. The KYOTO Database provides an interlinked storage backend for the semantic networks and ontologies used and created within the document processing. The KYOTO Database is built over the Dictionary Editor and Browser (DEB) platform.
Anotace česky
Cílem systému KYOTO je umožnit lidem v rámci zájmových a výzkumným komunit, aby definovali význam slov a termínů v rámci sdílené Wiki platformy. Výsledek je potom provázán mezi různými jazyky i kulturami v podobě znalostí využitelných i strojově k detekci takových údajů v textech. KYOTO systém zpracovává miliony faktů z tisíců textových dokumentů. Uživatelé pak mohou tato fakta prohledávat nebo je přímo stáhnout z webového portálu. Databázový systém KYOTO poskytuje provázané úložiště pro sémantické sítě a ontologie používané a vytvářené v rámci zpracovávání textových dokumentů. Databázový systém KYOTO je založen na platformě Dictionary Editor and Browser (DEB).
Návaznosti
LC536, projekt VaVNázev: Centrum komputační lingvistiky
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum komputační lingvistiky
2C06009, projekt VaVNázev: Prostředky tvorby komplexní báze znalostí pro komunikaci se sémantickým webem v přirozeném jazyce (Akronym: COT-SEWing)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Prostředky tvorby komplexní báze znalostí pro komunikaci se sémantickým webem v přirozeném jazyce
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 00:31