PŘIBYL, Jan, Petr SKLÁDAL a Miloslav SUCHÁNEK. Charakterizace dostupných anti-PAH protilátek. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Charakterizace dostupných anti-PAH protilátek
Název anglicky Characterization of the anti-PAH antibodies
Autoři PŘIBYL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Petr SKLÁDAL (203 Česká republika, domácí) a Miloslav SUCHÁNEK (203 Česká republika).
Vydání 2007.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/07:00052280
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky antibody polyaromatic hydrocarbons affinity biosensor
Technické parametry Jedná se o výrobní postup. SMLOUVA O VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ DOSAŽENÝCH PŘI ŘEŠENÍ PROJEKTU VÝZKUMU A VÝVOJE Č: 2B06056
Štítky AKR
Změnil Změnil: Mgr. Jan Přibyl, Ph.D., učo 14922. Změněno: 8. 6. 2012 17:29.
Anotace
Jedná se o postup zaměřený na testování dostupných protilátek se specifitou k polyaromatickým uhlovodíkům za účelem ověření jejich specifity, kinetických a termodynamických parametrů. Požitou technikou v tomto postupu byl především piezoelektrický afinitní biosensor a metoda ELISA. Provádění tohoto postupu se skládá z imobilizace příslušného antigenu (konjugát nosného proteinu s deriváty polyaromatických uhlovodíků) na senzitivní plochu biosensoru a následného monitorování vazebného procesu. Výsledkem tohoto postupu jsou zejména komplexní data popisující kinetické i termodynamické vlastnosti protilátek. Tyto informace jsou velmi přínosné při určování jejich vhodnosti pro jednotlivé aplikace. Hodnoty kinetických afinitních konstant jsou údajem, který velmi dobře charakterizuje vlastnosti protilátky a lze je jen obtížně získat jinými metodami. Dobře tak přispívají také ke komerčnímu potenciálu daných protilátek. Jedná se o výrobní postup.
Anotace anglicky
The procedure is focused on testing of antibodies with affintiy to polycyclic aromatic hydrocarbons in order to find their kinetic (affinity) and thermodynamic properties. ELISA and affinity biosenors were used as methodology in this process. It consists of PAH-conjugate immobilization on sensitive part of biosensing device, followed by antibody binding. Complex data characterizing affinity and thermodynamic properties of antibody are found as result. These values are useful mainly in designing of bioanalytical methods. Moreover, thus data can not be obtained by any alternative method, commercial impact of such information enrichment is clear. Its a manufacturing process.
Návaznosti
2B06056, projekt VaVNázev: Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 01:42