PŘIBYL, Jan, Petr SKLÁDAL a Miloslav SUCHÁNEK. Metoda pro charakterizaci nativní DNA a DNA modifikované PAH pomocí AFM. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metoda pro charakterizaci nativní DNA a DNA modifikované PAH pomocí AFM
Název anglicky AFM based method for characterization of native DNA and PAH-modified DNA
Autoři PŘIBYL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Petr SKLÁDAL (203 Česká republika, domácí) a Miloslav SUCHÁNEK (203 Česká republika).
Vydání 2008.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/08:00052283
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky DNA zobrazování AFM mikroskopie
Klíčová slova anglicky DNA imaging AFM
Technické parametry Jedná se o výrobní postup. SMLOUVA O VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ DOSAŽENÝCH PŘI ŘEŠENÍ PROJEKTU VÝZKUMU A VÝVOJE Č: 2B06056
Štítky AKR
Změnil Změnil: Mgr. Jan Přibyl, Ph.D., učo 14922. Změněno: 8. 6. 2012 17:59.
Anotace
Získaný postup umožňuje zobrazování jednotlivých molekul DNA v subnanometrickém měřítku. Výrobní proces se skládá zejména z modifikace speciálního povrchu (slídy) pomocí silanizační procesu. Na takto upravený povrch jsou zachyceny molekuly DNA a jsou takto připraveny pro zobrazování mikroskopem AFM. Takto připravené vzorky ve spojení s touto mikroskopií slouží pro určení struktury DNA na úrovni jednotlivých molekul. Jedná se o výrobní postup.
Anotace anglicky
The developed technological process allows direct visualization of individual DNA molecule on sub-nanometer level. The process consists of special atomically flat surface (muscovite mica) treatment by silanization procedure followed by DNA deposition on such surface. The manufactured samples are ready to be visualized by AFM microscopy thus allowing analysis on a single molecular level. Its a manufacturing process.
Návaznosti
2B06056, projekt VaVNázev: Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:20