PŘIBYL, Jan, Petr SKLÁDAL a Miloslav SUCHÁNEK. Charakterizace interakce protilátek značených nanočásticemi s adukty PAH. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Charakterizace interakce protilátek značených nanočásticemi s adukty PAH
Název anglicky Characterization of antibody-labeled nanoparticles with PAH-adducts
Autoři PŘIBYL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Petr SKLÁDAL (203 Česká republika, domácí) a Miloslav SUCHÁNEK (203 Česká republika).
Vydání 2008.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/08:00052285
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky antibody nanoparticle label polyaromatic hydrocarbons adduct
Technické parametry Jedná se o výrobní postup. SMLOUVA O VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ DOSAŽENÝCH PŘI ŘEŠENÍ PROJEKTU VÝZKUMU A VÝVOJE Č: 2B06056
Štítky AKR
Změnil Změnil: Mgr. Jan Přibyl, Ph.D., učo 14922. Změněno: 8. 6. 2012 16:19.
Anotace
Metody pro charakterizaci interakce protilátek značených nanočásticemi s adukty PAH, založeno na bázi afinitních biosensorů a ELISA metody. Jedná se o výrobní postup. Tento postup se skládá z imobilizace aduktů polyaromatických uhlovodíků na pevné povrchy (blotovací membrána, citlivá oblast biosensoru, povrch ELISA desky) a z následného postupu vazby značených nanočástic. Uvedený postup vedl ke zlepšení detekčního limitu bioanalytických stanovení o více než jeden řád a ke značenému snížení spotřeby bioreagencií potřebných pro provádění analýz.
Anotace anglicky
Characterization of antibodies labeled with nanopartilcles with PAH-adducts. Based on affinity biosensors and ELISA method. Its a manufacturing process. The process consists of immobilization of polyaromatic hydrocarbons conjugates onto solid surfaces (blotting membrane, biosensor surface, ELISA plate surface) followed by binding of modified nanoparticles. Such process leads to the detection limits improvement of bionalytical methods of one order of magnitude and also to the substantial reduction in use of bioreagents.
Návaznosti
2B06056, projekt VaVNázev: Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu
VytisknoutZobrazeno: 19. 8. 2024 19:48