PŘIBYL, Jan, Petr SKLÁDAL a Miloslav SUCHÁNEK. Metody lokalizace poškození DNA pomocí AFM a protilátek. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metody lokalizace poškození DNA pomocí AFM a protilátek
Název anglicky Localization of the DNA damage by using of AFM and antibodies
Autoři PŘIBYL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Petr SKLÁDAL (203 Česká republika, domácí) a Miloslav SUCHÁNEK (203 Česká republika).
Vydání 2009.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00052286
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky DNA AFM antibody
Technické parametry Jedná se o výrobní postup. SMLOUVA O VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ DOSAŽENÝCH PŘI ŘEŠENÍ PROJEKTU VÝZKUMU A VÝVOJE Č: 2B06056
Štítky AKR
Změnil Změnil: Mgr. Jan Přibyl, Ph.D., učo 14922. Změněno: 11. 6. 2012 11:04.
Anotace
Výrobní postup pro specializovanou přípravu vzorků pro AFM mikroskopii. Postup zahrnuje zejména specifickou modifikaci vybraných povrchů, na které je posléze možné navázat molekuly DNA se specificky označenými místy poškození (protilátkové značení). Postup nemění drsnost atomárně hladkého podkladního materiálu, což se esenciální podmínkou pro správné zobrazení individuálních molekul DNA včetně úseků označených protilátkou. Postup je vysoce originální a přípravou takovýchto vzorků se nezabývá jiná firma či instituce. Jedná se o výrobní postup.
Anotace anglicky
It is a manufacturing process for specialized preparation of samples for AFM microscopy. The procedure is based on a specific modification of selected surfaces, followed by antibody-labeled DNA immobilization. Such immobilization procedure does not affect roughness of the surface and thus allows individual DNA molecule analysis including specific labeling of damaged parts of the chain. There is no similar method on the market. Its a manufacturing process.
Návaznosti
2B06056, projekt VaVNázev: Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Diagnostika poškození DNA polyaromatickými sloučeninami použitím nanotechnologických a bioanalytických metod pro včasnou detekci karcinomu
VytisknoutZobrazeno: 11. 5. 2024 10:04