HANUŠOVÁ, Světlana. Učitel cizího jazyka v roli poradce. In Cudzie jazyky a kultúry v škole 8. Foreign Languages and Cultures at School 8. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Učitel cizího jazyka v roli poradce
Název česky Učitel cizího jazyka v roli poradce
Autoři HANUŠOVÁ, Světlana.
Vydání Cudzie jazyky a kultúry v škole 8. Foreign Languages and Cultures at School 8. 2011.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky jazykové poradenství;učitel cizího jazyka;individuální zvláštnosti žáka;učební strategie
Klíčová slova anglicky language learning advising;foreign language teacher;individual differences in language learners
Změnil Změnila: doc. Mgr. Světlana Hanušová, Ph.D., učo 33747. Změněno: 13. 9. 2014 07:00.
Anotace
Jazykové poradenství je možno chápat jako součást činnosti učitele cizího jazyka nebo jako samostatnou profesi. Realizace poradenské role patří k expertním činnostem učitele. Je založena na individuálním přístupu k učícímu se, který je jedním ze základních principů formulovaných v základních kurikulárních dokumentech české školy. Příspěvek analyzuje možnosti, jak na tuto činnost připravit budoucí učitele a prezentuje výsledky pilotního výzkumného šetření.
Anotace česky
Jazykové poradenství je možno chápat jako součást činnosti učitele cizího jazyka nebo jako samostatnou profesi. PJazykové poradenství je možno chápat jako součást činnosti učitele cizího jazyka nebo jako samostatnou profesi. Realizace poradenské role patří k expertním činnostem učitele. Je založena na individuálním přístupu k učícímu se, který je jedním ze základních principů formulovaných v základních kurikulárních dokumentech české školy. Příspěvek analyzuje možnosti, jak na tuto činnost připravit budoucí učitele a prezentuje výsledky pilotního výzkumného šetření.
Návaznosti
GAP407/11/0234, projekt VaVNázev: Učitel - expert: jeho charakteristiky a determinanty profesního rozvoje (na pozadí cizojazyčné výuky)
Investor: Grantová agentura ČR, Učitel-expert: jeho charakteristiky a determinanty profesního rozvoje (na pozadí cizojazyčné výuky)
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 22:27