HORÁKOVÁ, Markéta, Ondřej HORA a Jiří VYHLÍDAL. Hodnocení přínosu projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů k aktivní politice zaměstnanosti v ČR. Praha: Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2010, 85 s. Výzkumný záměr VÚPSV. ISBN 978-80-7416-056-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hodnocení přínosu projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů k aktivní politice zaměstnanosti v ČR.
Název anglicky The evaluation of the effects of Human resource development programs (OP RLZ) on active employment policy in the Czech Republic
Autoři HORÁKOVÁ, Markéta (203 Česká republika, garant, domácí), Ondřej HORA (203 Česká republika, domácí) a Jiří VYHLÍDAL (203 Česká republika, domácí).
Vydání Praha, 85 s. Výzkumný záměr VÚPSV, 2010.
Nakladatel Výzkumný ústav práce a sociálních věcí
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/10:00052694
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-7416-056-1
Klíčová slova česky fondy EU; projekty/programy OP RLZ; aktivity a cíle projektů/programů OP RLZ; cílenost projektů/programů OP RLZ; efekty projektů/programů OP RLZ; politika zaměstnanosti aktivní
Klíčová slova anglicky EU funds; Human resource development programmes; OP RLZ programmes; programmes activities and goals; programmes targeting and programmes effects; active labour market policy
Změnil Změnila: PhDr. Markéta Horáková, Ph.D., učo 9546. Změněno: 25. 7. 2011 13:32.
Anotace
Projekty OP RLZ představují významný zdroj aktivit a příležitostí pro zapojení různých cílových skupin na trh práce. V roce 2007 bylo do některého z těchto projektů zapojeno zhruba 30 % všech účastníků programů aktivní politiky v ČR a lze předpokláČdat, že význam těchto projektů s ohledem na rostoucí riziko vyloučení vybraných skupin z trhu práce ještě poroste. Cílem následujícího textu bylo zmapovat fungování a realizaci projektů OP RLZ v ČR v roce 2007, pokusit se zhodnotit jejich cílenost a dopady na znevýhodněné skupiny nezaměstnaných a v návaznosti na to také posoudit, do jaké míry přispívají tyto programy k rozvoji a zefektivnění aktivní politiky pracovČního trhu v ČR.
Anotace anglicky
Human resource development programs financed from EU funds (in the Czech labelled "OP RLZö) represent key resource and good opportunity for integration of different targeted groups into labour market. Approximately 30% of all active labour market policy participants in the Czech Republic participated in these programmes in 2007. Yet, we can anticipate increasing importance of these projects as well with regard to the risk of increasing exclusion of selected groups from the labour market in the future. The aim of this paper is to offer basic view to the implementation problems of the OP RLZ programmes in the Czech Republic. We focused on characteristics of programmes particular activities, targeting to the disadvantaged people at the labour market and evaluation of their effects.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 13:13