PROCHÁZKOVÁ, Lenka, Petr KACHLÍK a Veronika PERNICOVÁ. Znalosti žáků v okrese Vyškov o závislostním jídelním chování. In ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21. 2011. ISBN 978-80-210-5532-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Znalosti žáků v okrese Vyškov o závislostním jídelním chování
Název česky Znalosti žáků v okrese Vyškov o závislostním jídelním chování
Název anglicky Students knowledge of the behavior of eating dependency in the Vyškov district
Autoři PROCHÁZKOVÁ, Lenka, Petr KACHLÍK a Veronika PERNICOVÁ.
Vydání ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21, 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5532-2
Klíčová slova česky závislostní jídelní chování; mentální anorexie; mentální bulimie; prevence; znalosti; žák; základní škola
Klíčová slova anglicky dependency eating behavior; anorexia nervosa; bulimia nervosa; prevention; knowledge; student; elementary school
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D., učo 92125. Změněno: 18. 2. 2012 15:29.
Anotace
Závislostní jídelní chování je rizikovým jevem vyskytujícím se především u mladých dívek. Je proto nutné poskytovat informace o této problematice nejen široké veřejnosti, ale zejména rizikovým skupinám, k nimž patří především žáci v adolescentním věku. Výzkumným šetřením autoři zjišťovali, nakolik jsou žáci vybraných základních škol v okrese Vyškov o problematice závislostního jídelního chování informováni.
Anotace anglicky
Dependency eating behavior is risky phenomenon occurring mainly in young girls. It is therefore necessary to provide information about this subject not only to the general public, but especially to marginalized groups, comprising mostly of students in the adolescent age. Research survey authors investigated the extent to which pupils of selected primary schools in the Vyskov district on the issue of dependency dining behavior informed.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 04:45