2011
Sociální sítě při výuce hotelnictví a cestovního ruchu
TROJAN, JakubZákladní údaje
Originální název
Sociální sítě při výuce hotelnictví a cestovního ruchu
Název česky
Sociální sítě při výuce hotelnictví a cestovního ruchu
Název anglicky
Social networks in tourism and hotel management education
Autoři
Vydání
Studia turistica, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2011, 1804-252X
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky
Sociální sítě; cestovní ruch; udržitelný rozvoj; ICT; terciární vzdělávání; Facebook; Twitter
Klíčová slova anglicky
Social networks; tourism; sustainable development; ICT; tertiary education; Facebook; Twitter
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 17. 9. 2011 14:56, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.
V originále
Příspěvek se zabývá efektivním využitím trendu moderní doby v podobě sociálních sítí při terciárním vzdělávání v cestovním ruchu a hotelnictví. Jako kazuistika je využito přístupu k výuce seminářů předmětu Cestovní ruch a udržitelný rozvoj vyučovaných na Vysoké škole obchodní a hotelové v Brně. Prostřednictvím informačních technologií a sociálních sítí Facebook a Twitter došlo ve zmiňovaném projektu k úspěšné implementaci sociálních sítí do výukového procesu, což mělo za následek mj. zvýšení zájmu studentů jak o předmět samotný, tak o problematiku řešených témat či alternativní formy e-learningu.
Anglicky
Paper deals with the effective use of modern trends in social networks during the tertiary education of tourism and hotel management. Seminars from the subject „Tourism and sustainable development“ taught in College of Business and Hotel Management, Ltd. In Brno were chosen as case study. Using information technologies and social networks Facebook and Twitter allowed implementation of named social networks into the educational process. This step led to higher interests of subject, discussed topics and alternative forms of e- learning among participating students.