POLEDŇOVÁ, Ivana a Zdenka STRÁNSKÁ. Individuální a sociální podmíněnost přechodu do dospělosti. 3. mezinárodní konference Sociální pedagogika v souvislostech globální krize. Brno, Hlavní pořadatel: Institut mezioborových studií Brno. 5.-6. 5.2011., 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Individuální a sociální podmíněnost přechodu do dospělosti
Název anglicky Individual and social conditionality of transition to adulthood
Autoři POLEDŇOVÁ, Ivana (203 Česká republika, garant, domácí) a Zdenka STRÁNSKÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2011.
Nakladatel 3. mezinárodní konference Sociální pedagogika v souvislostech globální krize. Brno, Hlavní pořadatel: Institut mezioborových studií Brno. 5.-6. 5.2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/11:00053030
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky přechod do dospělosti
Klíčová slova anglicky transition to adulthood
Změnil Změnila: PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D., učo 1130. Změněno: 14. 11. 2016 15:25.
Anotace
V současné době se období moratoria, které poskytuje mladému člověku čas k dosažení psychické a sociální zralosti, značně prodlužuje a způsob vnímání dospělosti a kritérií jejího dosažení se mění a individualizuje. Příspěvek přibližuje některé aspekty složitého procesu vstupování mladých lidí do období dospělosti, přičemž zvláštní pozornost věnuje problematice vstupu do světa práce, jež se ukazuje jako významné subjektivní kritérium dospělosti.
Anotace anglicky
At present the moratorium period, provided the young person time to achieve mental and social maturity, greatly extends and the perception of adulthood, and criteria of achieving, change and personalise. The contribution brings some aspects of the complex process of admitting young people into adulthood, with special attention to the issue of accession to the world of work, which shows as a significant subjective criterion of adulthood.
Návaznosti
MSM0021622406, záměrNázev: Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
VytisknoutZobrazeno: 20. 9. 2024 12:30