ŽOUDLÍK, Jiří a Helena KLIMUSOVÁ. Test studijních předpokladů a jeho hodnocení uchazeči o studium na MU. In Konference Sociální procesy a osobnost. Člověk na cestě životem: Křižovatky a mosty, 14.-16. 9. 2011, Kroměříž. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Test studijních předpokladů a jeho hodnocení uchazeči o studium na MU
Název česky Test studijních předpokladů a jeho hodnocení uchazeči o studium na MU
Název anglicky Learning potential test and its evaluation by applicants for studies at MU
Autoři ŽOUDLÍK, Jiří (203 Česká republika, domácí) a Helena KLIMUSOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Konference Sociální procesy a osobnost. Člověk na cestě životem: Křižovatky a mosty, 14.-16. 9. 2011, Kroměříž, 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/11:00053148
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky přijímací zkoušky; Test studijních předpokladů (TSP); hodnocení TSP; Masarykova univerzita
Klíčová slova anglicky admission exams; the Learning Potential Test (TSP); evaluation of TSP; Masaryk University
Změnil Změnila: PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D., učo 1130. Změněno: 28. 3. 2012 14:56.
Anotace
Od roku 2008 využívá Masarykova univerzita elektronický dotazník, který je určen zejména pro zjištění zpětné vazby k Testu studijních předpokladů (dále TSP) od uchazečů o studium, kteří test vykonali. Dotazník je uchazečům zpřístupněn prostřednictvím jejich e-přihlášky poté, co TSP proběhne a uchazečům je sdělen jejich výsledek. Dotazník kromě zpětné vazby k TSP dále zjišťuje, zda se uchazeči hlásí také na jinou vysokou školu, a pokud ano, na jakém místě v jejich preferenci je Masarykova univerzita a co ovlivňuje jejich volbu. Předkládaný poster stručně shrnuje výsledky získané pomocí tohoto dotazníku během tří let jeho používání. Uvádí například, jak je TSP uchazeči vnímán jako celek, jaké jeho části jsou uchazeči hodnoceny jako obtížnější nebo naopak snadnější, jak uchazeči hodnotí kvalitu zpracování testu apod. Dále prezentuje výsledky zjištěné při porovnání hodnocení TSP uchazeči v roce 2010 s jejich výsledkem v tomto testu.
Anotace anglicky
Since 2008 Masaryk University uses elektronic questionnaire for getting feedback for the Learning potential test (TSP) from applicants who filled in the test. The questionnaire is made accessible through their online application form shortly after they go through the test and find out their results. The questionnaire also finds out whether Masaryk University is their only choice and if not, then which other university they choose and what influences their choice. This poster briefly summerizes results from three years of using this method. It shows how TSP is percieved as a whole and which particular parts are considered the most difficult and which are the easiest, how applicant evaluate quality of processing TSP and so on. Furthermore it presents results found out during comparison of TSP evaluation by applicants in 2010 and their results in this test.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 09:29