ŠPAČEK, David. E-Government - cíle, trendy a přístupy k jeho hodnocení. Praha: C.H. Beck. 258 s. Beckova edice ekonomie. ISBN 978-80-7400-261-8. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název E-Government - cíle, trendy a přístupy k jeho hodnocení
Název anglicky E-Government - aims, trends and approaches to its evaluation
Autoři ŠPAČEK, David (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Praha, 258 s. Beckova edice ekonomie, 2012.
Nakladatel C.H. Beck
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14560/12:00059109
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7400-261-8
Klíčová slova česky e-government; elektronické veřejné služby; hodnocení e-governmentu; public management
Klíčová slova anglicky e-government; electronic public services; e-government evaluation; public management
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 2. 4. 2013 13:34.
Anotace
Předkládaná publikace shrnuje a diskutuje trendy v teoretických i praktických přístupech k e-governmentu. Její text se zabývá tématem mezioborově. To vyžaduje jak specifičnost samotného tématu, tak i požadavky na racionálnější řízení projektů e-governmentu v praxi. Publikace nejprve shrnuje existující terminologii a klasifikace služeb e-governmentu a věnuje se rovněž roli e-governmentu v reformě veřejné správy. Specifickou pozornost následně věnuje vývoji a aktuálním českým národním projektům a shrnuje i trendy e-governmentu v projektech české samosprávy. Samostatně představuje a diskutuje přístupy k hodnocení e-governmentu v zahraničí a v České republice. Upozorňuje na potenciál a omezení jednotlivých přístupů a nastiňuje možnosti jejich překonání.
Anotace anglicky
The presented publication summarizes and dicusses trends of theoretical and practical approaches to e-government. It addresses the topic in the multidisciplinary way. Such approach is required by the complexity of e-government itself and is inevitable in order to enhance rationality of practical management of e-government projects. At first, the publication outlines existing terminology and classifications of e-government serrvices and deals with the role of e-government in theory and practice of public administration reforms. After that, specific attention is paid to development and current trends of e-government on Czech national as well as self-governmental level. In the third and the fourth part, the author introduces and discusses potential and limitations of approaches to e-government evaluation that can be found in abroad and in the Czech Republic. He also outlines possibilities of future improvements of e-government evaluation.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 17:46