HORÁKOVÁ, Jana. Software/Softwarová studia sympozium. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Software/Softwarová studia sympozium
Název česky Software/Softwarová studia sympozium
Název anglicky Software/Spoftware Studies symposium
Autoři HORÁKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/11:00054132
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky software; softwarová studia; umění nových médií
Klíčová slova anglicky software; software studies; new media art
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 10. 4. 2012 13:54.
Anotace
Sympozium je věnované čtyřicátému výročí výstavy Software, Information Technology: Its New Meaning for Art (New York 1970 - 1971). Kurátor, přední teoretik umění nových médií Jack Burnham, ji koncipoval jako jednu velkou instalaci - systém, v rámci kterého jsou návštěvníci vedeni k hledání analogií a paralel mezi nejnovějšími systémy využívajícími pokročilé informační technologie a konceptuálním uměním. Burnhamova vize se stala znovu aktuální v poslední době, kdy se formuje nová podoba studií nových digitálních médií, která propojuje znalost funkčních vlastností programovatelných médií pracujících v reálném čase s poznáním a metodami společenských a humanitních věd. Tato nová platforma teorie nových digitálních médií se formuje pod označením softwarová studia.
Anotace anglicky
The symposium is dedicated to the forty years anniversary of the exhibition Software: Information Technology Its New Meaning for Art (New York 1970-1971). The curator, the prominent media art theoretician, Jack Burnham conceived it as one big installation – system within which the visitors are encouraged to find out analogies and parallels between the newest systems of information technologies and conceptual art. The Burnham vision of art practice and information technologies as a one system became currant again in the last years when the new discipline Software studies is emerging within humanities as a new platform for research focusing on software as a cultural product and phenomenon.
Návaznosti
LC544, projekt VaVNázev: Výzkum funkcí techniky při vzniku a provozování múzického díla
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Výzkum funkcí techniky při vzniku a provozování múzického díla
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 19:31