KOZIEŁ, Michal. Financování národnostních menšin z fondů Evropské unie. In Milniky prava v stredoeuropskom priestore 2011. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Financování národnostních menšin z fondů Evropské unie
Název anglicky Financial support of national minorities from the European Union funds
Autoři KOZIEŁ, Michal (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Milniky prava v stredoeuropskom priestore 2011, 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14220/11:00054263
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky fond; evropské fondy; financování; podpora; národnostní menšina; rozpočtové právo
Klíčová slova anglicky fund; european funds; financing; support; national minority; budget law
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Dr Mgr. Michal Koziel, Ph.D., učo 134475. Změněno: 6. 12. 2011 21:11.
Anotace
Tento příspěvek se věnuje otázkám souvisejícím s právní regulací financování činnosti národnostních menšin z prostředků Evropské unie. Autor na začátku vymezuje pojem národnostní menšiny v českém a mezinárodním kontextu a zároveň definuje další pojmy související se zkoumaným tématem. Následně se věnuje jednotlivým způsobům podpory menšin na národní a zároveň i na evropské úrovni. Stěžejní část příspěvku je tvořena pojednáním o jednotlivých zdrojích čerpání finančních prostředků příslušníky národnostních menšin z fondů Evropské unie a jejich právním základu.
Anotace anglicky
This contribution deals with issues related to the legal regulation of financial support of national minorities from the European Union. The author defines the term „national minority“ in the Czech and international context and others terms related to the researched topic. Next attends to each ways of promoting minorities at national and at European level. The main part of the paper is focused of a treatise on the various sources of disbursement of funds belonging to national minorities from European Union and its legal basis.
Návaznosti
MUNI/H/0106/2009, interní kód MUNázev: Poskytování informací ve veřejné správě se zaměřením na správu daní a elektronizaci výkonu veřejné správy
Investor: Masarykova univerzita, Poskytování informací ve veřejné správě se zaměřením na správu daní a elektronizaci výkonu veřejné správy, Kat. H - Podpora týmové výzkumné činnosti studentů v oborech humanitních věd, společenských věd, práva a ekonomie - rozvojový projekt + specifický výzkum
VytisknoutZobrazeno: 30. 8. 2024 21:47