BALÍK, Josef, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ, Pavel HÍC, Miroslav HORÁK, Eva TOMÁNKOVÁ, Petr ŠNURKOVIČ, Milan HOUŠKA, Karel KÝHOS, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Jindřich SOBOTA. Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové. 2011. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@misc{965821, author = {Balík, Josef and Veverka, Jaromír and Kyseláková, Marie and Híc, Pavel and Horák, Miroslav and Tománková, Eva and Šnurkovič, Petr and Houška, Milan and Kýhos, Karel and Tříska, Jan and Vrchotová, Naděžda and Totušek, Jiří and Lefnerová, Danuše and Sobota, Jindřich}, keywords = {grape juice; thermal treatment; L-ascorbic acid}, language = {cze}, title = {Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové}, year = {2011} }
TY - ID - 965821 AU - Balík, Josef - Veverka, Jaromír - Kyseláková, Marie - Híc, Pavel - Horák, Miroslav - Tománková, Eva - Šnurkovič, Petr - Houška, Milan - Kýhos, Karel - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, Jiří - Lefnerová, Danuše - Sobota, Jindřich PY - 2011 TI - Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové KW - grape juice KW - thermal treatment KW - L-ascorbic acid N2 - Vinné hrozny jsou dobrým zdrojem přírodních fenolických antioxidantů jako jsou resveratrol, piceid, flavonoidní a neflavonoidní fenoly. Tyto fenolické antioxidanty jsou vázány převážně ve slupce bobulí hroznů. V dužnině hroznů je jejich obsah minimální. Proto běžně vyráběné hroznové mošty mají nízký obsah antioxidačně aktivních zdravotně prospěšných fenolických sloučenin. Úkolem tohoto užitného vzoru bylo nalezení způsobu jak zvýšit obsah a stabilitu biologicky aktivních fenolických antioxidantů ve vyrobeném hroznovém moštu. Uvedené nedostatky odstraňuje termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové. Podstata technického řešení spočívá v termomaceraci hroznové drtě s přídavkem minimálně 1 mg kyseliny L-askorbové na 1 litr termomarecovaného hroznového moštu. ER -
BALÍK, Josef, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ, Pavel HÍC, Miroslav HORÁK, Eva TOMÁNKOVÁ, Petr ŠNURKOVIČ, Milan HOUŠKA, Karel KÝHOS, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Jindřich SOBOTA. \textit{Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové}. 2011.
|