HORVÁTOVÁ, Eva. Operácie komerčných bánk. 1. vyd. Bratislava: vydavatelstvo Ekonóm, 2011, 304 s. Ekonomie. ISBN 978-80-225-2928-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Operácie komerčných bánk.
Název česky Operace komerčních bank.
Název anglicky Commercial banks operations.
Autoři HORVÁTOVÁ, Eva (703 Slovensko, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Bratislava, 304 s. Ekonomie, 2011.
Nakladatel vydavatelstvo Ekonóm
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14560/11:00055637
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-225-2928-0
Klíčová slova česky operace komčních bank sekuritizace restrukturalizace outsourcing
Klíčová slova anglicky commercial banks operations securitisation restructuralisation outsourcing
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: prof. Ing. Eva Horvátová, CSc., učo 97143. Změněno: 13. 3. 2014 15:01.
Anotace
Operácie komerčných bánk sú zamerané na analýzu jednotlivých druhov operácií komerčných bánk vzhladom na zásady a pravidlá, ktoré působia v oblasti bankovníctva. Ide najma o pokladničné, medzibankové, zmenárenské operácie, operácie na aktívnej a pasívnej strane bilancie komerčnej banky, platobný styk, operácie elektronického, investičného a hypotekárneho bankovníctva. Kniha je zameraná na významné predpisy v oblasti podnikania komerčných bánk v oblasti kapitálovej primeranosti, likvidity, solventnosti, ochrany vkladov a boja proti praniu peňazí. Kniha je zameraná na niektoré významné procesy, ako reštrukturalizácia bankových sektorov, sekuritizácia aktív, outsourcing.
Anotace česky
Operace komerčních bank jsou zaměřeny na analýzu jednotlivých druhů operácí komerčních bank vzhledem na zásady a pravidla, která působí v oblasti bankovnictví. Jedná se o pokladniční, mezibankovní, směnárenské operace, operace na aktivní a pasivní straně bilance komerční banky, platební styk, služby elektronického, investičního a hypotečního bankovnictví. Obsahuje významné predpisy v oblasti kapitálové přiměřenosti, likvidity, solventnosti, ochrany vkladů a boje proti praní peněz. Kniha obsahuje i významné procesy, jako restrukturalizace bankovních sektorů, sekuritizaci aktiv, outsourcing.
Anotace anglicky
Operations of commercial banks are focused on analyzing the various types of operations of commercial banks in view of the principles and rules which are in the business of banking. These are mainly treasury, interbank, foreign exchange operations, business operations within the active and passive side of the balance sheet, operations of the bank payment system, of electronic banking services, investment and mortgage banking. The book also contains the rules of business of commercial banks, the rules of capital adequacy, liquidity, solvency, the fight against money laundering, protection of deposits. The book also focuses on important processes such as restructuring of the banking sector, securitization of assets and outsourcing.
VytisknoutZobrazeno: 24. 5. 2024 09:30