BUDÍKOVÁ, Petra. MUFIN Image Annotation. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název MUFIN Image Annotation
Název česky Anotace obrázků pomocí systému MUFIN
Autoři BUDÍKOVÁ, Petra (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14330/12:00073378
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky automatic image annotation; firefox extension; similarity search
Technické parametry Software k automatickému získávání klíčových slov, která popisují zadaný obrázek. Licence: GPL v3 License. Odpovědná osoba pro jednání: RNDr. Petra Budíková, Ph.D.; email: budikova@fi.muni.cz; telefon: 549493130; adresa: Petra Budíková, Fakulta informatiky Masarykovy univerzity, Botanická 68a, 602 00 Brno.
Štítky DISA
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: RNDr. Petra Budíková, Ph.D., učo 66445. Změněno: 31. 3. 2015 21:48.
Anotace
The MUFIN Image Annotation is a software tool that allows to obtain keyword annotation for any public image on the internet. The functionality is readily accessible via a Firefox extension. The tool exploits similarity searching over a large database of high-quality images with rich and precise text metadata. Efficient image search technologies developed by our group allow us to select the most similar pictures in real time and utilize their annotations as seed keywords, which are then further refined using different semantic knowledge sources. The automatically generated keywords can be utilized e.g. to facilitate tagging of photos in web galleries.
Anotace česky
MUFIN Image Annotation je softwarový nástroj, který umožňuje získat automaticky generovanou textovou anotaci pro libovolný, veřejně dostupný, obrázek na internetu. Tato funkcionalita je uživatelům zpřístupněna prostřednictvím rozšíření prohlížeče Firefox. Nástroj využívá podobnostní vyhledávání nad velkou databází vysoce kvalitních obrázků s bohatými a přesnými textovými popisy. Pomocí pokročilých technologií pro vyhledávání v obrázcích, které jsme vyvinuli, je možno v reálném čase najít nejpodobnější fotografie v této databázi, jejich klíčová slova pak slouží jako základ dalšího zpracování, které využívá různé další zdroje sémantických informací. Automaticky vygenerovaná klíčová slova mohou být použita například při vkládání dat do fotobank.
Návaznosti
GAP103/10/0886, projekt VaVNázev: Vizuální vyhledávání obrázků na Webu (Akronym: VisualWeb)
Investor: Grantová agentura ČR, Vizuální vyhledávání obrázků na Webu
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 19:41