FALTEJSKOVÁ, Petra, Klára ŠRŮTOVÁ, Jitka MLČOCHOVÁ, Marek SVOBODA, Lucie RADOVÁ, Radim NĚMEČEK, Andrej BEŠŠE, Rostislav VYZULA a Ondřej SLABÝ. Studium mikroRNA u pacientů s kolorektálním karcinomem: identifikace biomarkerů a nových terapeutických cílů. In VII. Dny diagnostické, prediktivní a experimentální onkologie, XIX. Sjezd českých a slovenských patologů, XCVII. Diagnostický seminář české divize IAP, XIX. Sjezd české společnosti histologických laborantů. 2011. ISSN 1802-4475.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Studium mikroRNA u pacientů s kolorektálním karcinomem: identifikace biomarkerů a nových terapeutických cílů.
Autoři FALTEJSKOVÁ, Petra, Klára ŠRŮTOVÁ, Jitka MLČOCHOVÁ, Marek SVOBODA, Lucie RADOVÁ, Radim NĚMEČEK, Andrej BEŠŠE, Rostislav VYZULA a Ondřej SLABÝ.
Vydání VII. Dny diagnostické, prediktivní a experimentální onkologie, XIX. Sjezd českých a slovenských patologů, XCVII. Diagnostický seminář české divize IAP, XIX. Sjezd české společnosti histologických laborantů. 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Masarykův onkologický ústav
ISSN 1802-4475
Klíčová slova česky mikroRNA; kolorektální karcinom; in vitro analýzy
Klíčová slova anglicky microRNA; colorectal cancer; in vitro analyses
Změnil Změnila: Mgr. Petra Vychytilová, Ph.D., učo 211789. Změněno: 28. 2. 2012 15:32.
Anotace
Hlavním cílem studie bylo analyzovat expresní profily 667 miRNA metodou kvantitativní Real-Time PCR arrays u 63 pacientů s CRC. Signifikantní miRNA byly dále validovány na novém souboru 125 pacientů a s využitím in vitro analýz byl zkoumám jejich vliv na viabilitu, buněčný cyklus, apoptózu a migraci buněk DLD-1 a HCT-116.
Návaznosti
MZ0MOU2005, záměrNázev: Funkční diagnostika zhoubných nádorů
NS9814, projekt VaVNázev: Identifikace a studium funkce mikroRNA s prediktivním a prognostickým významen u pacientů se zhoubným novotvarem tlustého střeva a konečníku
VytisknoutZobrazeno: 12. 5. 2024 02:47