FUJDA, Milan, Radek KUNDT a Michaela ONDRAŠINOVÁ. Multikulturní a integrovaná edukace : Potřeby a podpora, setkávání a míjení. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Multikulturní a integrovaná edukace : Potřeby a podpora, setkávání a míjení
Název anglicky Multicultural and interated education : Convergence and divergence of the needs and the assistence
Autoři FUJDA, Milan (203 Česká republika, garant, domácí), Radek KUNDT (203 Česká republika, domácí) a Michaela ONDRAŠINOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odkaz na stránky konference na webu CERME
Kód RIV RIV/00216224:14210/11:00056021
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky multikuturní edukace;integrované vzdělávání; podpora;potřeby
Klíčová slova anglicky multicultural education;integrated education;assistence;needs
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Ondrašinová, Ph.D., učo 64955. Změněno: 9. 2. 2021 17:45.
Anotace
Cílem konference je vytvořit prostor pro setkání poskytovatelů a klientů služeb a dalších zainteresovaných stran a pro plodnou diskusi a vzájemnou zpětnou vazbu mezi všemi zúčastněnými. Tomu bude odpovídat formát jednotlivých panelů. Ideálním výsledkem tohoto setkání má být stav, kdy poskytovatelé dostanou zpětnou vazbu k tomu, jak využitelné jejich služby jsou a co by na nich mohli změnit, aby lépe odpovídaly potřebám klientů. Klienti této podpory by měli získat nové informace o tom, jaké formy podpory jsou pro ně dostupné a jakým způsobem je mohou využít. A ti, kdo utváří právní, politické a ekonomické prostředí pro toto vzájemné setkávání by se měli dozvědět, co je z hlediska poskytovatelů a klientů třeba dělat, aby výměna znalostí a dovedností a materiální a další podpora v oblasti multikulturní a inkluzivní edukace a možnosti jejího uplatnění v praxi nesly lepší výsledky a překonávaly méně překážek.
Anotace anglicky
The aim of the conference is to provide possibility for the meeting of those, who provide services and assistence to teachers in the area of multicultural and integrated education, with those, who use such assistence and services. The result of the meeting ought to be the feedback concerning the accessability, practical usefullness, and quality of the assistence and services on one hand, and the education in possibilities on the other. An important part of the workshop is a discussion concerning the dangers of the practices of multicultural education based on naive understanding of culture neglecting questions of heterogeneity, hybridity and power relations.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.10/02.0022, interní kód MUNázev: Centrum pro religionistiku a multikulturní edukaci
Investor: Jihomoravský kraj, Centrum pro religionistiku a multikulturní edukaci, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:38