SOLEIMAN POUR HASHEMI, Michaela. POZNÁMKY KE STAROČESKÉMU ODKAZU JANA VILIKOVSKÉHO. In Literární historiografie a česko-slovenské vztahy. Brněnské texty k slovakistice XV. 1. vyd. Brno: Česká asociace slavistů a Ústav slavistiky FF MU spolu s Literárním informačním centrem v Bratislavě, 2011, s. 3-11, 8 s. ISBN 978-80-7399-769-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název POZNÁMKY KE STAROČESKÉMU ODKAZU JANA VILIKOVSKÉHO
Název česky POZNÁMKY KE STAROČESKÉMU ODKAZU JANA VILIKOVSKÉHO
Název anglicky Notes on the old Czech contribution of Jan Vilikovský
Autoři SOLEIMAN POUR HASHEMI, Michaela.
Vydání 1. vyd. Brno, Literární historiografie a česko-slovenské vztahy. Brněnské texty k slovakistice XV. od s. 3-11, 8 s. 2011.
Nakladatel Česká asociace slavistů a Ústav slavistiky FF MU spolu s Literárním informačním centrem v Bratislavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor Písemnictví, masmedia, audiovize
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-7399-769-4
Klíčová slova česky Jan Vilikovský; literární medievistické bádání; Josef Baudiš; svatovojtěšské legendy; svatokateřinská legenda; středověká satira; medailon o Vilikovském Milana Kopeckého
Klíčová slova anglicky Jan Vilikovský; Middle Age literary research; Josef Baudiš; St Adalbert legends; St Catherine legend; Middle age satire; Milan Kopecký s Profile on Vilikovský
Změnil Změnila: prof. PhDr. Michaela Soleiman pour Hashemi, CSc., učo 2257. Změněno: 30. 10. 2016 15:10.
Anotace
Článek se zabývá přínosem Jana Vilikovského (1904-1946) ke středověkému literárnímu bádání. Autorka uvádí jeho práce o svatovojtěšských legendách, svatokateřinské legendě a středověké satiře do nového badatelského kontextu. Takovým způsobem je ukázána Vilikovvského důležitost jako vědce, překladatele a editora.
Anotace anglicky
The paper deals to the contribution of Jan Vilikovský (1904-1946) to the Middle Age literary research. The author puts his works on the St Adalbert legends, St Catherine legend and the Middle age satire into a new research context. This way it is shown the importance of Jan Vilikovský as a literary scholar, translator and editor.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 18:33