2012
Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study
KUMSTÁT, Michal a Luboš HRAZDIRAZákladní údaje
Originální název
Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study
Autoři
KUMSTÁT, Michal (203 Česká republika, garant, domácí) a Luboš HRAZDIRA (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Journal of Human Sport and Exercise, 2012, 1988-5202
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele
Španělsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14510/12:00081801
Organizační jednotka
Fakulta sportovních studií
Klíčová slova anglicky
thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates.
Štítky
Změněno: 5. 5. 2016 10:35, Mgr. Eva Špillingová
Anotace
V originále
Study evaluates the differences in diet-induced thermogenesis between two liquid meal-replacement shakes of different macronutrient compositions. Results indicate that the macronutrient composition plays a significant role in metabolic responses. It was concluded that an increment in the energy expenditure above the baseline after ingestion of either protein-like or maltodextrin-like test meals is comparable.