J 2012

Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study

KUMSTÁT, Michal a Luboš HRAZDIRA

Základní údaje

Originální název

Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study

Autoři

KUMSTÁT, Michal (203 Česká republika, garant, domácí) a Luboš HRAZDIRA (203 Česká republika, domácí)

Vydání

Journal of Human Sport and Exercise, 2012, 1988-5202

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

Sport a aktivity volného času

Stát vydavatele

Španělsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14510/12:00081801

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

Klíčová slova anglicky

thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates.

Štítky

Změněno: 5. 5. 2016 10:35, Mgr. Eva Špillingová

Anotace

V originále

Study evaluates the differences in diet-induced thermogenesis between two liquid meal-replacement shakes of different macronutrient compositions. Results indicate that the macronutrient composition plays a significant role in metabolic responses. It was concluded that an increment in the energy expenditure above the baseline after ingestion of either protein-like or maltodextrin-like test meals is comparable.