VAŠINOVÁ GALIOVÁ, Michaela, Jindřich KYNICKÝ, Miriam NÝVLTOVÁ FIŠÁKOVÁ, Viktor KANICKÝ, Hector NEFF a Andrew Zed MASON. Využití metody LA-ICP-MS k víceprvkové analýze vzorků fosilních kosterních tkání. In Hlavní výsledky průzkumu území centrální Asie 2000 – 2011: shrnutí, hodnocení a interpretace (I). 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití metody LA-ICP-MS k víceprvkové analýze vzorků fosilních kosterních tkání
Název česky Využití metody LA-ICP-MS k víceprvkové analýze vzorků fosilních kosterních tkání
Název anglicky Utilization of LA-ICP-MS for multielemental analysis of fossil skeletal tissue
Autoři VAŠINOVÁ GALIOVÁ, Michaela (203 Česká republika, garant, domácí), Jindřich KYNICKÝ (203 Česká republika), Miriam NÝVLTOVÁ FIŠÁKOVÁ (203 Česká republika), Viktor KANICKÝ (203 Česká republika), Hector NEFF (840 Spojené státy) a Andrew Zed MASON (840 Spojené státy).
Vydání Hlavní výsledky průzkumu území centrální Asie 2000 – 2011: shrnutí, hodnocení a interpretace (I), 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/11:00050655
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky laserová ablace; prvkové mapování; zuby; kosti
Klíčová slova anglicky laser ablation; elemental mapping; teeth; bones
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Vašinová Galiová, Ph.D., učo 64008. Změněno: 10. 4. 2012 10:13.
Anotace
Příspěvek pojednává o využití metody LA-ICP-MS pro prvkové mapování fosilních kosterních tkání. Budou popsány základní principy metody a problematika týkající se přesnosti, interferencí a kvantifikace s ohledem na analýzu bioapatitu.
Anotace anglicky
Here we report on utilization of LA-ICP-MS technique for elemental mapping in fossil skeletal tissue. The principle and pitfalls concerning precision, interferences and quantification will be discussed with respect to analysis of bioapatite.
Návaznosti
GA203/09/1394, projekt VaVNázev: Chemická, mineralogická a statistická analýza souboru močových konkrementů pacientů ostravské aglomerace
Investor: Grantová agentura ČR, Chemická, mineralogická a statistická analýza souboru močových konkrementů pacientů ostravské aglomerace
ME10012, projekt VaVNázev: Laserová ablace se spektrometrií v indukčně vázaném plazmatu a spektroskopie laserem buzeného mikroplazmatu v archeologii a antropologii (Akronym: LAICPMSOES a LIBS v arch. a antrop.)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Laserová ablace se spektrometrií v indukčně vázaném plazmatu a spektroskopie laserem buzeného mikroplazmatu v archeologii a antropologii, Program výzkumu a vývoje KONTAKT (ME)
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
VytisknoutZobrazeno: 24. 5. 2024 02:08