KANICKÝ, Viktor, Lubomír PROKEŠ, Linda ZAORÁLKOVÁ, Aleš HRDLIČKA, Tomáš VACULOVIČ, Michaela VAŠINOVÁ GALIOVÁ, Antonín PŘICHYSTAL, Andrew Zed MASON a Hector NEFF. Provenance study of obsidian artifacts and raw materials by laser ablation inductively coupled plasma mass spectrometry using multivariate statistical analysis. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Provenance study of obsidian artifacts and raw materials by laser ablation inductively coupled plasma mass spectrometry using multivariate statistical analysis
Autoři KANICKÝ, Viktor (203 Česká republika, garant, domácí), Lubomír PROKEŠ (203 Česká republika, domácí), Linda ZAORÁLKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Aleš HRDLIČKA (203 Česká republika, domácí), Tomáš VACULOVIČ (203 Česká republika, domácí), Michaela VAŠINOVÁ GALIOVÁ (203 Česká republika, domácí), Antonín PŘICHYSTAL (203 Česká republika, domácí), Andrew Zed MASON (840 Spojené státy) a Hector NEFF (840 Spojené státy).
Vydání 2011.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/11:00056725
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky obsidiány; provenience; laserová ablace; ICP-MS
Klíčová slova anglicky obsidians; provenance; laser ablation; ICP-MS
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Vašinová Galiová, Ph.D., učo 64008. Změněno: 4. 4. 2012 14:27.
Anotace
IIRMES annual report describes provenance study of obsidian artifacts and raw materials by laser ablation inductively coupled plasma mass spectrometry. Utilization of various multivariate statistical analysis is discussed.
Anotace česky
IIRMES vyroční zpráva popiseje provenienční studii obsidiánových artefaktů a také obsidiánů pocházejících z geologických zdrojů. Disktutováno je využití různých statistických metod.
Návaznosti
ME10012, projekt VaVNázev: Laserová ablace se spektrometrií v indukčně vázaném plazmatu a spektroskopie laserem buzeného mikroplazmatu v archeologii a antropologii (Akronym: LAICPMSOES a LIBS v arch. a antrop.)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Laserová ablace se spektrometrií v indukčně vázaném plazmatu a spektroskopie laserem buzeného mikroplazmatu v archeologii a antropologii, Program výzkumu a vývoje KONTAKT (ME)
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 16:11