J 2008

gLite Job Provenance - a job-centric view

KŘENEK, Aleš, Jiri SITERA, Luděk MATYSKA, Frantisek DVORAK, Miloš MULAČ et. al.

Základní údaje

Originální název

gLite Job Provenance - a job-centric view

Autoři

KŘENEK, Aleš (203 Česká republika, garant, domácí), Jiri SITERA (203 Česká republika), Luděk MATYSKA (203 Česká republika, domácí), Frantisek DVORAK (203 Česká republika), Miloš MULAČ (203 Česká republika), Miroslav RUDA (203 Česká republika, domácí) a Zdeněk SALVET (203 Česká republika, domácí)

Vydání

Concurrency and Computation: Practice and Experience, John Wiley & Sons, Inc, 2008, 1532-0626

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10201 Computer sciences, information science, bioinformatics

Stát vydavatele

Spojené státy

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 1.791

Kód RIV

RIV/00216224:14610/08:00056801

Organizační jednotka

Ústav výpočetní techniky

UT WoS

000254463500005

Klíčová slova česky

gLite provenance

Klíčová slova anglicky

gLite provenance
Změněno: 11. 4. 2012 14:59, Mgr. Miroslav Ruda

Anotace

V originále

Job Provenance (JP), part of the gLite Grid middleware, is a service that keeps long-term trace on completed computations for further reference. It is a,job-centric service, keeping records about job life cycle, its environment, inputs/outputs, user parameters, and annotations. During the first provenance challenge, we explored the relation between a specific,job-centric Grid-oriented provenance and a more general data provenance approach. The challenge represents a use case which emphasizes fields that were not priorities in the original JP design. However, we proved that the design is sufficiently general to cope with this mode of use. We also identified several areas where it is feasible to extend the current implementation.

Česky

Job Provenance, součást gridového middlware gLite, je služba udružující dlouhodobé záznamy o proběhlých výpočtech. Je to služba orientovaná na výpočetní úlohy, ukládá zaznamy o jejich životě, prostředí, vstupech, výstupech, parametrech a anotacích. V první "Provenance Challenge" jsme prozkoumali vztahy mezi tímto specifickým pojetím provenance a obecnějšími přístupy. Provenance Challenge je případem, který klade důraz na prvky, jež nebyly v původním návrhu JP prioritami. Nicméně povedlo se nám ukázat, že design JP je dostatečně obecný, aby se vypořádal i s tímto použitím. Identifikovali jsme ale i oblasti možných rozšíření.

Návaznosti

MSM0021622419, záměr
Název: Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy