MUSIL, Libor. Jak překonávat obtíže při zprostředkování souběžné pomoci pro klienta? Sociální práce Sociálna práca. Brno: Asociace vzdělavatelů v sociální práci, 2012, roč. 2012/12, č. 1, s. 52-76. ISSN 1213-6204.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak překonávat obtíže při zprostředkování souběžné pomoci pro klienta?
Název anglicky How to Overcome Obstacles in Mediating Parallel Help for Client?
Autoři MUSIL, Libor (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Sociální práce Sociálna práca, Brno, Asociace vzdělavatelů v sociální práci, 2012, 1213-6204.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/12:00059797
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky souběžná pomoc zprostředkování realizační obtíže způsoby překonávání
Klíčová slova anglicky parallel helping intermediation execution obstacles ways of dealing with
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: prof. PhDr. Libor Musil, CSc., učo 568. Změněno: 28. 4. 2012 12:49.
Anotace
Článek je věnován otázce: „Jak překonávat realizační obtíže, které brání zprostředkovat klientům souběžnou pomoc jiného pomáhajícího pracovníka, a zajistit tak, aby se vyrovnali s obtížemi, které blokují dosažení cíle jejich spolupráce se sociálním pracovníkem?“ Autor u tří aktérů zprostředkování souběžné pomoci – sociálního pracovníka, klienta a dalšího pomáhajícího pracovníka – vymezuje tři typy realizačních potíží: nedostatek představ o účelnosti zprostředkování další pomoci, nedostatek motivace a zábrany v kontaktu. V jednotlivých kapitolách, z nichž každá je věnována jednomu z výše uvedených aktérů, autor uvádí a zdůvodňuje doporučení, jak zvládat realizační obtíže zprostředkování další pomoci.
Anotace anglicky
The article is devoted to the question: “How to overcome difficulties that hinder to mediate parallel help of another helping worker so that client is able to cope with obstacles to reaching aims of his or her cooperation with social worker?” The author defines three kinds of obstacles to participation of actors (i.e. social worker, client and parallel helper) in arranging parallel help: lack of notion of parallel help, lack of motivation to participate in it and restraints to contact with other actor of parallel help. Each of the three chapters is devoted to one of the aforementioned actors, to their obstacles to parallel help and to substantiation of ways to get over these obstacles.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 01:42