TROJAN, Jakub, Petr SUCHÁNEK a Irena BUDÍKOVÁ. Předpoklady regionální konkurenceschopnosti městských územních celků na příkladu Vyškova. In Konkurenceschopnost v cestovním ruchu, gastronomii a hotelnictví. Sborník příspěvků z páté mezinárodní konference. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2012, s. 251-257, 271 s. ISBN 978-80-87300-18-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Předpoklady regionální konkurenceschopnosti městských územních celků na příkladu Vyškova
Název česky Předpoklady regionální konkurenceschopnosti městských územních celků na příkladu Vyškova
Autoři TROJAN, Jakub, Petr SUCHÁNEK a Irena BUDÍKOVÁ.
Vydání Brno, Konkurenceschopnost v cestovním ruchu, gastronomii a hotelnictví. Sborník příspěvků z páté mezinárodní konference, od s. 251-257, 271 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola obchodní a hotelová
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-87300-18-3
Klíčová slova česky konkurenceschopnost; cestovní ruch; regionální rozvoj; Vyškov
Klíčová slova anglicky competitiveness; tourism; regional development; Vyškov
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 9. 5. 2012 07:40.
Anotace
Příspěvek je zaměřený na studium předpokladů pro posílení konkurenceschopnosti územních jednotek na příkladu města Vyškova. Konkurenceschopnost je vnímána prizmatem regionálního rozvoje, zejména jeho parciální složkou cestovního ruchu. Objektem výzkumu je město Vyškov v Jihomoravském kraji. Strukturální analýza konkurenčního prostředí je doplněna dotazníkovým šetřením mezi incomingovými turisty a výsledky jsou srovnávány s obdobným šetřením prováděným Českou centrálou cestovního ruchu (CzechTourism). Optimalizační návrh zvýšení konkurenceschopnosti města Vyškova coby modelového územního celku je diskutován v kontextu provedených analýz.
Anotace anglicky
The paper is focused on the conditions for strengthening the competitiveness of territorial units on the example of Vyškov. Competitiveness is seen through the prism of regional development, especially the partial component of tourism. The object of research is a town in South Moravia Region - Vyškov. Structural analysis of the competitive environment is complemented by a questionnaire survey among tourists and the results are compared with a similar survey carried out by the Czech Tourist Authority (CzechTourism). Optimization of the competitiveness level of the city (in a model territorial unit Vyškov) is introduced within the context of presented analyses.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 22:50