SVATOŇOVÁ, Hana, Libor LNĚNIČKA, Eduard HOFMANN, Jaromír KOLEJKA, Darina MÍSAŘOVÁ, Irena PLUCKOVÁ, Vladislav NAVRÁTIL, Aleš RUDA, Boris RYCHNOVSKÝ, Hana SVOBODOVÁ a Jindřiška SVOBODOVÁ. Integrovaná přírodověda 1–6 - Materiál pro učitele. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita. 402 s. ISBN 978-80-210-5755-5. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Integrovaná přírodověda 1–6 - Materiál pro učitele
Název anglicky Integrated Science 1–6. - Teacher’s book
Autoři SVATOŇOVÁ, Hana, Libor LNĚNIČKA, Eduard HOFMANN, Jaromír KOLEJKA, Darina MÍSAŘOVÁ, Irena PLUCKOVÁ, Vladislav NAVRÁTIL, Aleš RUDA, Boris RYCHNOVSKÝ, Hana SVOBODOVÁ a Jindřiška SVOBODOVÁ.
Vydání 1. vydání. Brno, 402 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5755-5
Štítky Munipress
Změnil Změnil: Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D., učo 272260. Změněno: 6. 3. 2013 12:27.
Anotace
Text „Integrovaná přírodověda 1–6“ sestává z šesti částí: „Jezdíme autem“, „Domácnost – svět v malém“, „Město a venkov“, „Počasí a podnebí“, „Šaty dělají člověka“, „Robinsonem dnes aneb Jak si poradíme, když…“. Všechny texty jsou zpracovány integrovaně a synteticky s cílem podpořit rozvoj syntetického myšlení či přemýšlení o věcech, které nás obklopují. Právě na příkladech všedního života, na jejich hlubším pochopení, hledání vztahů a souvislostí lze vhodně ukázat užitečnost syntézy poznatků věd. Projektový tým (projekt ESF „Syntézou poznatků přírodních věd k rozvoji klíčových kompetencí učitelů s důrazem na realizaci kurikulární reformy“) si kladl za hlavní cíl napomoci učitelům v jejich vlastním nahlížení na některé témata i z pohledů oborů, které sami nestudovali, a především pomoci v přípravě integrované výuky. K textům pro učitele jsou přiřazeny vždy pracovní či metodické listy (přiloženy na CD), které učitelé mohou využít či je dále upravit dle své potřeby, a tabulky průřezových témat, které mohou napomoci při zařazování integrovaných témat do výuky. Výsledná publikace z důvodu velkého objemu dat není nahrána v repozitáři.
Anotace anglicky
Integrated Science 1–6 is a text which consists of six parts. These are: Going by Car, Household – A Small World, City and Countryside, Weather and Climate, Clothes Make a Man, Robinson Today – What to Do When… The texts are written with regard to the integration and synthesis and with the aim to support development of synthesis thinking about things around us. The examples from everyday life and from searching for relationships and connections were used as the examples for scientific synthesis. The main aim of a project team was to help teachers to think of some topic from other points of view, especially from other subject point of view, and to help teachers to prepare integrated teaching. Teachers’ texts are completed with worksheets and methodological sheets that are enclosed on the CD. Teachers can use all of the material according to their need and necessity. Every part of the Teachers’ book includes the table of cross-curriculum subjects and topics that can help teachers to use integrated topic in their teaching.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.10/01.0013, interní kód MUNázev: Syntézou poznatků přírodních věd k rozvoji klíčových kompetencí učitelů s důrazem na realizaci kurikulární reformy (Akronym: Integrovaná přírodověda)
Investor: Jihomoravský kraj, Syntézou poznatků přírodních věd k rozvoji klíčových kompetencí učitelů s důrazem na realizaci kurikulární reformy, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 00:42