ŠURÁŇOVÁ, Veronika. Využití mindfulness principů v kontextu satiterapie při léčbě závislosti na alkoholu. In AT Konference 2012. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití mindfulness principů v kontextu satiterapie při léčbě závislosti na alkoholu
Název česky Využití mindfulness principů v kontextu satiterapie při léčbě závislosti na alkoholu
Název anglicky Utilizing mindfulness principles in alcohol dependece treatment in context of satitherapy
Autoři ŠURÁŇOVÁ, Veronika.
Vydání AT Konference 2012, 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky všímavost; závislost; alkohol; satiterapie; psychoterapie
Klíčová slova anglicky mindfulness; alcohol; dependence; satitherapy; psychotherapy
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Šuráňová, učo 75340. Změněno: 8. 4. 2013 12:41.
Anotace
Cílem příspěvku je odpovědět na otázku: Jaké jsou možnosti využití všímavosti při léčbě závislosti na alkoholu? Při diskuzi nad touto otázkou bude nejdříve definována všímavost (ang.mindfulness), výzkumy v dané oblasti, současná aplikace těchto principů při léčbě závislosti (zejména v zahraničí) a jejich praktické využití při terapeutické práci. V závěru jsou nastíněny možnosti využití všímavosti v rámci léčby závislosti. Cílem příspěvku je odpovědět na otázku: Jaké jsou možnosti využití všímavosti při léčbě závislosti na alkoholu? Při diskuzi nad touto otázkou bude nejdříve definována všímavost (ang.mindfulness), výzkumy v dané oblasti, současná aplikace těchto principů při léčbě závislosti (zejména v zahraničí) a jejich praktické využití při terapeutické práci. V závěru jsou nastíněny možnosti využití všímavosti v rámci léčby závislosti. Cílem příspěvku je odpovědět na otázku: Jaké jsou možnosti využití všímavosti při léčbě závislosti na alkoholu? Při diskuzi nad touto otázkou bude nejdříve definována všímavost (ang.mindfulness), výzkumy v dané oblasti, současná aplikace těchto principů při léčbě závislosti (zejména v zahraničí) a jejich praktické využití při terapeutické práci. V závěru jsou nastíněny možnosti využití všímavosti v rámci léčby závislosti.
Anotace anglicky
The aim of these issue is to answer the question: What are the possibilities of mindfulness utilization in alcohol addiction treatment? The author presents the definitions of mindfulness, researches and actual applications of mindful skills to treatment areas, especially in abroad. The applications of the mindful principles are introduced to craving situations (or obsessive thoughts about alcohol). At the end of the issue are discussed possibilities of mindfulness utilization in alcohol addiction treatment.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 04:53