MAREŠ, Jan, Stanislav JEŽEK, Helena GRECMANOVÁ a Miroslav DOPITA. Klima školy. Soubor dotazníků pro učitele, žáky a rodiče. 1. revidovaná verze. Praha: NÚV, 2012, 48 s. ISBN 978-80-87652-89-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Klima školy. Soubor dotazníků pro učitele, žáky a rodiče. 1. revidovaná verze
Název anglicky School climate. Set of questionnaires for teachers, students and parents. First revised version
Autoři MAREŠ, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Stanislav JEŽEK (203 Česká republika, domácí), Helena GRECMANOVÁ (203 Česká republika) a Miroslav DOPITA (203 Česká republika).
Vydání Praha, 48 s. 2012.
Nakladatel NÚV
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/12:00060718
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-87652-89-3
Klíčová slova česky autoevaluace školy; autoevaluační nástroj; klima školy; dotazníky pro učitele, žáky a rodiče; manuál pro uživatele
Klíčová slova anglicky school self-evaluation; self-evaluation tool; school climate; questionnaires for teachers students and parents; questionnaires user manual
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D., učo 22918. Změněno: 30. 11. 2012 11:04.
Anotace
V manuálu evaluačního nástroje naleznete popis a strukturu screeningového nástroje mapujícího klima školy. Součástí manuálu je postup vzniku evaluačního nástroje, pokyny pro práci s nástrojem a výsledky, limity a doporučení k nástroji, evaluační nástroj a ukázku evaluační zprávu. Součástí manuálu jsou i výzkumně ověřené orientační normy pro vyhodnocení výsledků. Evaluační nástroj je školám k dispozici v elektronické podobě na portále evaluačních nástrojů, tj. jeho používání vyžaduje středně pokročilou znalost práce s počítačem. Cílem nástroje je mapování klimatu školy z pohledu učitelů, žáků a rodičů. Nástroj lze využít v různých typech škol (od druhého stupně základních po střední školy).
Anotace anglicky
The manual introduces school climate mapping and screening evaluation tool consisting of three questionnaires (for teachers, students and parents). The manual includes the description of the structure and the process of tool development, instruction for working with the tool and its results, limitations and recommendations for tools and evaluation tool demonstration evaluation report. Parts of the manual are research validated norms for school evaluation. Evaluation tool is available to schools in electronic form on the website of evaluation tools, i.e. its use requires intermediate IT skills. The goal of the mapping is the school climate from the perspective of teachers, pupils and parents. The tool can be used in different types of schools (from second-level of primary to secondary schools).
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 19:43