Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
14. 3.
2024

Elportál zveřejnil další elektronické publikace

  • RSS
Zajímavé | 2 | 2
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity, Elportál, zveřejnil další publikace, které jsou určeny studentům univerzity, ale mohou být zajímavé i pro širší veřejnost.

  • ManuCat 1: Učebnice katalánštiny

    Multimediální učebnice nabízí možnost samostudia katalánského jazyka. V publikaci je ve 24 kapitolách k dispozici gramatika na úrovni A2-B1 a základní slovní zásoba. Každá lekce obsahuje úvodní text, slovíčka, vysvětlení gramatiky a autokorektivní cvičení, která dávají zpětnou vazbu. Texty jsou opatřeny audionahrávkami.

    Obr. 1: Ukázky z publikace ManuCat 1: Učebnice katalánštiny

    Více informací naleznete v publikaci.

  • Vybrané kapitoly z klinické farmakologie

    Elektronická publikace si klade za cíle ve stručnosti zopakovat farmakologii vybraných léčiv a na příkladech pak ihned ukázat praktickou aplikaci získaných znalostí. Každá kapitola navíc nabízí odkazy na užitečné databáze, kalkulátory a zdroje doplňujících informací, farmakologické přehledy. Obsah je členěn do 15 kapitol. Cílem publikace je posílit znalosti a dovednosti studentů v oblasti farmakoterapie, zvýšit jejich povědomí o rizicích léčiv a přispět tak ke zlepšení bezpečnosti léčby obecně.

    Obr. 2: Ukázky z publikace Vybrané kapitoly z klinické farmakologie

    Více informací naleznete v publikaci.

  • Praktické početní metody pro fyziky

    Elektronická publikace navazuje na předchozí skriptum Početní praktikum stejného autora. Text je členěn do čtyř základních kapitol, popisujících pokročilejší počítání s tenzory, křivočaré souřadnice, úvod do parciálních diferenciálních rovnic a praktické základy numerických výpočtů.

    Obr. 3: Ukázky z publikace Praktické početní metody pro fyziky

    Více informací naleznete v publikaci.

Další elektronické publikace najdete v sekci Výukové publikace a e-knihy Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nahlédněte pod pokličku (29. 12. 2023 09:25) | Odpovědníky – elektronizace ručního opravování rukou psaných písemek » (14. 3. 2024 09:46)

Zatím žádné komentáře.