Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33  ... 117 »
25. 2.
2015

Změny v rezervacích místností

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

V aplikaci Rezervace místností lze rezervovat místnosti na vybraný den a hodinu, např. pro potřeby konání zkoušek, pracovních schůzek apod. Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) nyní změnil design aplikace a představuje i několik nových funkcí, např. možnost filtrování místností nebo snazší úpravu či rušení místností.

Nově je možné vybírat místnosti k rezervování pomocí filtru, stačí vepsat část nebo celé označení hledané místnosti.

Obr. 1: Filtrování místností.

Upraven byl také design tabulky pro rezervování i rušení zadaných rezervací.

Obr. 2: Nový design tabulky pro zakládání rezervace.

Změnila se i úprava či rušení rezervace. Pokud uživatel potřebuje pouze změnit místnost pro rezervaci, nemusí rezervaci rušit a zakládat novou, ale může jen upravit stávající. Stačí pouze v rozbalovacím menu vybrat z nabídky jiných místností, které lze rezervovat a které jsou aktuálně volné.

Obr. 3: Změna místnosti rezervace.

Při rušení rezervace uživatel snadno pozná dle barvy rožku buňky, které rezervace může zrušit - rezervace označené zeleným rožkem lze zrušit, rezervace s červeným rožkem nelze.

Obr. 4: Barevné označení rezervací.

Pokud uživatel potřebuje zjistit informace o zarezervované místnosti v aplikaci "Moje rezervace", stačí najet myší na vybrané políčko.

Obr. 5: Informace o zadané rezervaci.

Upravena byla také možnost rezervací pro osoby s právem privilegovaného rezervování místností. Ty nyní mohou zadávat rezervace bez odhledu na datum, do kterého mohou rezervace provádět běžní uživatelé.

Aplikace je dostupná přes: Rozvrh -> Rezervace místností
nebo
Učitel -> Zkoušení .. Rezervace místností

Více informací o aplikaci naleznete v Nápovědě.

O předchozích změnách v aplikaci Rozvrh jsme vás informovali v novinkách Vyhledávat místnosti lze podle nového kritéria a Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
14. 1.
2015

5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU

Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky – e-learning

Pracovníci Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravují již 5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU pro učitele a doktorské studenty MU. Tematické zaměření konference je elektronické zkoušení - přednášet budou jak odborníci na metodologii testování, tak i učitelé MU zkoušející v IS MU pomocí odpovědníků či skenováním. Vedle prezentací budou účastníkům k dispozici také "open space" stánky, na kterých se mohou zapojit do moderované diskuse se zkušenými vyučujícími.

Termín: 11. únor 2015

Místo: Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Web konference: http://elportal.cz/osk2015/

Obr. 1: Fotografie ze 4. ročníku konference.

Přihlášení na konferenci je zdarma a probíhá prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách konference. V rámci doprovodného programu konference se můžete přihlásit i na komentovanou prohlídku technologií a běžně nepřístupných prostor v nové budově Fakulty informatiky.

Na Vaši účast se těší tým Informačního systému Masarykovy univerzity.

Konference je organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
19. 12.
2014

Předvánoční bilance

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Rok 2014 byl pro Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) v mnohém jubilejní. Kromě 15. výročí od spuštění IS MU a 10letého výročí od nasazení e-learningových nástrojů pokořili uživatelé v tomto roce 5 miliard přístupů (kliknutí). V závěru roku bychom tyto události rádi připomněli.

Potěšilo nás, že si významných okamžiků všimla i média a informovala o nich ve svém zpravodajství. Reportáže České televize jsou dostupné v novince Napsali o nás: IS MU slaví 15 let.

O radost z 5miliardtého kliku jsme se podělili odměněním autorů jubilejního a dvou následujících kliknutí. Kdo byli oni šťastlivci, zjistíte v novince Soutěž o 5miliardtý klik v IS MU.

Desetileté výročí e-learningu v ISu jsme symbolicky oslavili na Open space konferenci o e-learningu v IS MU, kde v závěru konference čekala na účastníky sladká tečka.

V příštím roce budeme dále pracovat na zkvalitňování nástrojů a možností ISu a věříme, že nás čekají další příjemné okamžiky, o které se s Vámi budeme moci podělit. Přejeme si, aby Vám byl IS MU i v roce 2015 vždy nablízku a pomáhal Vám při práci i studiu.


Dosud nečteno0 komentářůpermalink
11. 12.
2014

Celkové procento a jiné změny v systémech na odhalování plagiátů

Dosud nehodnoceno.
Novinky – plagiáty

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) má integrovaný vlastní speciální algoritmus vyhledávání podobností v textech za účelem odhalování plagiátů. Tato služba umožňuje uživatelům vyhledávat podobnosti k dokumentům uloženým v úložištích IS MU s rozsáhlou databází porovnávaných dokumentů. V ní jsou zahrnuty i dokumenty z více než 40 institucí využívajících meziuniverzitní systémy Theses.cz, Odevzdej.cz či Repozitar.cz. Všechny vložené dokumenty jsou navíc zpracovávány speciálním algoritmem vyhledávání podobností vůči Internetu.

Nejen v IS MU, ale také ve výše uvedených meziuniverzitních systémech pro odhalování plagiátů, připravil Vývojový tým IS MU řadu změn pro usnadnění vyhodnocování nalezených podobností dokumentů:

  • u výpisu nalezených podobností se nově zobrazuje údaj "Celková podobnost", jenž uvádí celkovou podobnost se všemi nalezenými podobnými dokumenty;
  • pro celkovou podobnost lze nově najednou zobrazit i červeně zvýrazněné podobnosti se všemi nalezenými podobnými dokumenty;
  • nově lze zaškrtnutím vybrat libovolnou menší množinu nalezených podobných dokumentů, k nimž se spočítá souhrnné procento podobností nebo si lze k těmto vybraným dokumentům zobrazit červeně zvýrazněné podobnosti;
  • s výše uvedenými změnami (počítáním celkového procenta a možností zobrazení podobností pro vícero souborů) souvisí i změna v PDF protokolu, v němž se na titulní stránce zobrazuje celkové procento podobností a informace ke zkoumanému dokumentu, pokračuje seznam podobných dokumentů (všech nebo jen těch, které si uživatel vybral zaškrtnutím) a následuje text s červeně zvýrazněnými podobnými pasážemi.

Obr. 1: Zobrazení výpisu nalezených podobností.

Více informací naleznete v Nápovědě.

Celkově databáze porovnávaných dokumentů aktuálně obsahuje více než 16 mil. dokumentů (z toho přes 400 000 závěrečných prací).

O možnostech vyhledávání podobností a systémech na odhalování plagiátů jsme již dříve informovali v novinkách Nový design zobrazení výsledků podobností, Tisíce studentů kontrolují práce v systému na odhalení plagiátů nebo Úspěch v prestižní soutěži na odhalování plagiátů.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33  ... 117 »