PHPCSH Podnik. čin. ve spol. strav. a hotelnictví

Ekonomicko-správní fakulta
podzim 2001
Rozsah
0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
doc. Ing. Alena Klapalová, Ph.D. (cvičící)
Garance
prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.
Katedra podnikové ekonomiky a managementu – Ekonomicko-správní fakulta
Kontaktní osoba: Dana Krejčí
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
PHPCSH/PCSH45: Út 7:40–9:15 S310
PHPCSH/PCSH46: Út 14:35–16:10 S310
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Podnikatelská činnost ve společném stravování a hotelnictví (PHPCSH) Cílem kurzu je seznámit studenty se základními pojmy, specifiky a principy řízení společného stravování v jeho různých formách (veřejné, závodní, školní aj.) a v hotelnictví, a to různých velikostních kategorií. Jsou přiblížena specifika plánování, organizování, personalistiky, vedení a kontroly v těchto službách s důrazem na využití marketingu v dosahování cílových výsledků v hospodaření, financování a zkvalitňování obchodních vztahů. Požadavky k zápočtu: aktivní účast na seminářích, zpracování případové studie
Další komentáře
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2002.