Specifické dotazy - Právnická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2015 - Diskuse
Jakub Mrózek,
Šance na přijetí
Dobrý den,
u letošních přijímacích zkoušek na magisterské studium práv jsem získal
percentil 81,56 a umístil jsem se na 636. místě. Mohu ještě počítat se šancí na
přijetí, v případě že by se na zápis nedostavil dostatečný počet studentů? Nebo
s touto možností nemám už vůbec počítat?
Dobrý den,
nezlobte se, ale na tom Vám v tuto chvíli nikdo neodpoví.Nemáme to jak vědět (ani my, ani fakulta).
kompresor
- Re: Šance na přijetí
Dobrý den, Vzhledem k tomu, že je již po řádném zápisu, tak bych se chtěl zeptat, zdali se někde dá zjistit počet zapsaných - tedy zdali byla naplněna ta předpokládaná kapacita (450). Děkuji
1. 7. 2015 03:13.19, Oldřich Florian (stud PrF MU, FSS MU), učo 439528- Re: Šance na přijetí
Dobrý den, v podstatě se to dá zjistit, ale nic vám to neřekne. Např. nevíte/nevíme, kolik studentů požádalo o náhradní termín zápisu a zapíše se ještě v září (klidně to mohou být desítky). Také je možné do (tuším 3.7.? opravte mě) dodat oveřenou kopii maturitního vysvědčení i bez účasti u zápisu (takže fakulta pořád může čekat na opozdilce). Číslo v IS je tak, bohužel, nicneříkající. Je tam tedy uvedeno 402 studentů (zapsaných v 1. semestru, dle IS) ale opravdu je potřeba zohlednit výše popsané možnosti.
1. 7. 2015 07:09.52, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Šance na přijetí
Dobrý den. Já jsem byl přijat na Právnickou fakultu (už jsem i zapsán), a v mé pozvánce k zápisu píše paní děkanka docentka Selucká toto: "V případě, že se nedostavíte k převzetí rozhodnutí a Právnické fakultě Masarykovy univerzity ani nedoručíte do 3. 7. 2015 žádost o poskytnutí náhradního termínu zápisu včetně ověřené kopie Vašeho maturitního vysvědčení, rozhodnu o Vašem nepřijetí ke studiu pro nesplnění podmínek." To znamená, že doručení maturitního vysvědčení do 3.7. neumožňuje být zapsán bez účasti na zápisu. Doručení maturitního vysvědčení do 3.7 je podmínkou pro umožnění náhradního termínu zápisu. Žadatelům, kteří nedodají kopii vysvědčení do 3.7., náhradní termín zápisu vůbec nebude umožněn. Jinak řečeno, nečeká se na "záříjové maturanty".
1. 7. 2015 18:50.35, , učo- Re: Šance na přijetí
Já jsem nepsala, že se čeká na zářijové maturanty. Napsala jsem, že se čeká na náhradní termín zápisu, jenž proběhne v září. To stále platí. Ti uchazeči, kteří nebyli u řádneho termínu zápisu, ale zároveň do 3. 7. 2015 doručí na fakultu žádost o náhradní termín zápisu (ten je v září) a maturitní vysvědčení, budou zapsání právě v září. O tom pojednává můj text, na který reagujete.
1. 7. 2015 19:09.39, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Šance na přijetí
Omlouvám se, špatně jsem pochopil Váš příspěvek. Pochopil jsem ho tak, že je buďto možné požádat o náhradní termín zápisu, NEBO poslat maturitní vysvědčení do 3.7. a být zapsán i bez účasti na zápisu.
1. 7. 2015 19:20.23, , učo