26. 10. 2008 21:41nové
Administrativa (doklady, platby atd.)
Veronika Hlavatá
změněno 25. 5. 2016 09:52 nové
Čipová karta versus ISIC

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně identifikačních karet a průkaz ISIC. Jaký je mezi nimi rozdíl a proč se vydává pro prezenční studium - ISIC a pro kombinované studium čipová karta?

Je čipová karta nějakým způsobem znevýhodněna oproti ISIC průkazu?
Chápu to tak, že čipovou kartu využívám pouze v rámci univerzity, ale na jakékoliv akce mimo ni mi sleva uznaná není? Běžné snížené vstupné do kin, doprava, hrady-zámky, knihy a podobně tedy nefungují?

Předem děkuji za odpověď
25. 5. 2016 18:36nové
ISIC karta je pouze pro prezenční (denní) formu studia - viz přímo stránky ISIC
http://www.isic.cz/prukazy/prukaz-isic/ , univerzita to nemůže nijak ovlivnit - tedy ano, člověk nemá žádné slevy.... Pravděpodobně to vychází z předpokladu, že do kombinovaného jdou lidé, kteří pracují a mají vlastní příjem a tedy je netřeba tímto způsobem zvýhodňovat (můj odhad...)
25. 5. 2016 21:53nové
Univerzita to ovlivnit může. Např na UK kombinovaní na ISIC nárok mají (rozlišujícím kriteriem není totiž forma studia, ale hodinová dotace).
26. 5. 2016 08:04nové
Děkuji, to jsem nevěděla - vycházela jsem z webu ISIC, kde se explicitně hovoří o studentech zapsaných do denního studia - což je dle mého studium prezenční...
Ovšem - pokud má kombinované studium stejný počet kontaktních hodin jako prezenční - k čemu pak kombinované? (Ale to už je asi trochu jiná otázka...)
26. 5. 2016 09:46nové
Existuje víc modelů kombinovaného studia, jde prostě o přístup a "politické" rozhodnutí. Např. lze vůbec nepořádat kontaktní výuku s tím, že student může navštěvovat výuku prezenční bez počítání absencí (jako MFF UK), anebo lze prohlásit prezenční výuku za volitelnou část programu (některé fakulty UK a AFAIK to tak funguje i na FF MU)...