změněno 27. 10. 2008 13:19 nové
Ostatní týkající se příjímacího řízení
Lucie Ježová
26. 5. 2016 13:21nové
Kolikátá jsem "pod čarou"?

Dobrý den, mnoho uchazečů zde uvádí, kolikátý je "pod čarou" u mého vyjádření je pouze, že jsem "nepřijata z nedostačující kapacity oboru". Lze nějak zjistit, která v pořadí jsem se umístila?

Předem děkuji za odpověď
26. 5. 2016 16:58nové

Dobrý den,

fakulta zatím statistiku nezveřejnila, a v dohledné době tak ani neučiní.
Jan Dvořák
29. 5. 2016 11:56nové
přihlášení ke studiu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli ještě před zápisem musím potvrdit to, že budu nastupovat na vaši školu?
29. 5. 2016 17:55nové

Dobrý den,

ne. Zájem o studium vyjádříte tím, že se dostavíte k zápisu a zapíšete se.
Lucia Mitanová
30. 5. 2016 09:49nové
Rozhodnutie o prijatí/neprijatí
Dobrý deň,
dnes mi prišlo rozhodnutie o neprijatí na PřF na odbor Speciální biologie, z dôvodu nedostatočnej kapacity, ako mám uvedené na e-prihláške. Avšak, hlásila som sa aj na odbor Ekologická a evoluční biologie, kde som podľa e-prihlášky bola prijatá, ale rozhodnutie o tomto prijatí mi nebolo doručené. Chcem sa spýtať, či mi toto rozhodnutie príde dodatočne, alebo som na odbor Ekologická a evoluční biologie rovnako nebola prijatá. Ďakujem za odpoveď.
30. 5. 2016 14:13nové

Dobrý deň,

rozhodnutie o neprijatí sa týka určitej prihlášky, je to v rozhodnutí priamo uvedené.
Rozhodnutie sa zasiela ku každej prihláške jednotlivo, prosím o strpenie.
Lucia Mitanová
30. 5. 2016 17:27nové
Ďakujem za odpoveď.
Jitka Vaculová
30. 5. 2016 11:07nové
Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka

Dobrý den,
k prominutí oborových testů z Anglického jazyka a literatury, musím odeslat školou ověřenou kopii Protokolu o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka, a to nejpozději do 8. 6. 2016.
Na vpz.cermat.cz je ale napsáno, že tento dokument obdržíme až kolem 16. 6. 2016.
Vydá mi tento dokument už teď škola, pokud ne, kde ho mám sehnat?

Děkuji
30. 5. 2016 14:12nové

Dobrý den,

kontaktujte přímo OPPŘ FF http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/
Administrace žádostí spadá do jejich výhradné kompetence.
Alžbeta Skladanová
30. 5. 2016 14:41nové
Celoživotní vzdělávání
Dobrý deň, na základe výsledkov TSP som nebola prijatá na Filozofickú fakultu, odbor Filozofia. Chcela by som sa spýtať, či ešte mám možnosť študovať v nultom ročníku, a potom pokračovať v štúdiu prvým ročníkom, poprípade, či môžem v nultom ročníku študovať iný odbor, než aký by som chcela študovať neskôr. Ďalej by som sa spýtala, ako prebieha prestup do prvého ročníku Tiež potrebujem vedieť, či sa nultý ročník tiež ráta ako riadne štúdium a dostanem potvrdenie o štúdiu alebo budem musieť byť evidovaná na úrade práce.
Ďakujem za odpoveď.
30. 5. 2016 17:38nové

Dobrý deň,

"nultým ročníkom" sa na MU dá nazvať vzdelávanie v rámci programov tzv. "Celoživotného vzdelávania".

Sú viaceré typy - buďto vzdelávanie v jednotlivých predmetoch (zaplatíte si len určitý predmet), alebo vzdelávanie v celých programoch, paralelných s akreditovanými programami. To však nie je ponúkané pre každý odbor. Filozofia v ponuke je.

Podstatou toho paralelného programu je, že sa vzdelávate rovnako, ako keby ste daný odbor riadne študovali.
Účastník programu CŽV ale nie je študent, je to poskytovanie vzdelávania za úplatu (platíte škole poplatok). Trvá jeden ak. rok (dva semestre), a po splnení podmienok (typicky dotatok kreditov a riadne urobené skúšky), pokračujete v riadnom štúdiu do 3. semestru. Nestrácate tak ten rok.

Preto je obvyklé v CŽV začať tým, čo chcete i doštudovať.
Nie je možné v CŽV byť napr. na Filozofii, a po roku platenia si to rozmyslieť a chcieť prejsť do druhého ročníku na španielčinu.
Môžete sa ale na španielčinu riadne prihlásiť, urobiť prijímačky a začať od prvého semestru - v tom vám nik brániť nebude.

Na ÚP evidovaná byť nemusíte, v žiadnom prípade.
Je to Vaše slobodné rozhodnutie.
Povinné je mať zaplatené odvody na zdravotné poistenie. Nakoľko nie ste na CŽV študent (za študentov platí štát), tak pokiaľ nebudete zamestnaná (hradil by to zamestnávateľ), môžete byť samoplatca. Alebo teda registrácia na ÚP.
Alžbeta Skladanová
28. 7. 2016 17:27nové
Dobrý deň, dnes som odoslala žiadosť o CŽV v odbore Filozofia, no dosiaľ nie je školou potvrdená, tak by som sa chcela spýtať, či už bola naplnená kapacita, alebo moja žiadosť bude potvrdená do 31.7.2016, čo je posledný možný termín k odoslaniu tejto prihlášky. Tiež by som potrebovala vedieť, akou formou prebieha platba za CŽV, za každý kredit zvlášť alebo celý poplatok naraz? Ak by to bolo možné, platila by som najskôr za prvý semester, potom za druhý. A moja posledná otázka je, aký vplyv bude mať môj študijný priemer počas dvoch semestrov CŽV na to, že by som následne chcela pokračovať tretím semestrom...dostatočný počet kreditov je mi jasný, no je nejaká hranica pri skúškach, napríklad, že nemôžem mať zo skúšky horšiu známky ako C?
Ďakujem Vám za odpoveď.
Vojtěch Hála
30. 5. 2016 15:10nové
kombinace 2 oborů
Dobrý den, byl jsem přijat na obor AJ - OV a na TV - OV, je možné z dvouoborové AJ-OV přestoupit na jednooborovou AJ a studovat tedy AJ jednooborově spolu s dvouoborovým TV-OV? Děkuji za odpověď
30. 5. 2016 17:27nové

Dobrý den,

pokud tou "AJ" myslíte pedagogické asistenství na PdF (jelikož na FF se čeká na OT), tak o nelze. Pedagogické assitenství je akreditováno výhradně jako dvouoborové studium, vždy je to PA XY+AB.
Vojtěch Hála
31. 5. 2016 11:42nové
Děkuji za odpověď. A náhodou přestup z dvouoborové AJ-OV na jednooborové Lektorství angličtiny nejde? Děkuji.
31. 5. 2016 11:51nové
Obávám se, že určitě ne.
Pokud jste neměl podanou přihlášku na LAJ, tak nějaké "přestupy" mezi obory, tohoo charakteru, nejsou možné.
Vojtěch Hála
31. 5. 2016 20:20nové
Ještě poslední dotaz - když mám AJ-OV a TV -OV , mohl bych studovat obojí? Ov je u obou stejná, takže by to byly v podstatě 3 předměty. Děkuji
1. 6. 2016 08:04nové

Ano, toto řešení možné je :)

Předměty OV a společného základu absolvujete pouze jednou, do druhého studia si je necháte uznat. Budete tak mít v podstatě 3 obory - AJ, TV, OV.
Veronika Kusalíková
změněno 2. 6. 2016 17:23 nové
Dobrý den,
velmi mě překvapilo Vaše sdělení, že je možné studovat 3 obory najednou. Je to tak pouze u výše zmíněné kombinace, nebo tomu tak může být i u např. mých kombinací: žurnalistika - sociologie, žurnalistika - anglický jazyk a literatura, za předpokladu, že budu všude přijata?
změněno 2. 6. 2016 19:55 nové

Formálně vzato lze studovat neomezené množství studií. Pokud jsou některá z nich dvouoborová, není nijak omezeno sdílení oborů. Jen je třeba počítat s tím, že existují fakultně specifická pravidla, která je nutno dodržovat.

Např. na PedF se předměty uznávají z jednoho studia do druhého, ale na FSS to nejde a je nutné si předměty zapsat do obou studií zároveň. Na FSS je také nutno dát pozor i na pravidla psaní závěrečných prací (nelze např. psát dvě diplomky na jednom oboru, atp.) => viz příslušné fakultní směrnice.
Petra Kupková
1. 6. 2016 08:44nové
Zápis ke studiu

Dobrý den :)

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho asi trvá zápis? Mám v e-přihlášce napsáno, že zápis budu mít 30.6. mezi 12. a 13. hodinou, jenže jsem už dva měsíce objednaná na vyšetření, které mám zrovna 30.6. a to hned ve 13.30h...:/ Celou dobu jsem se bála, aby mi na ten samý den nevyšel zápis a ejhle... zákon schválnosti opět zabral :)

Děkuji.
1. 6. 2016 09:08nové

Dobrý den přeji,

prosím, napište si přímo na PdF a domluvte se individuálně (vysvětlite jim situaci). Je možné, po domluvě, se nechat zapsat třeba i 29 .6. nebo dne 30. 6. dopoledne.
Petra Kupková
1. 6. 2016 09:11nové

Moc vám děkuji :)

Hezký den :)
Petr Celý
3. 6. 2016 13:20nové
Náhradní termín zápisu
Dobrý den,
jsem přijatý na fakultu sociálních studií, ale musím opakovat maturitu. V dopisu mi bylo řečeno, že musím dopředu požádat o náhradní termín zápisu.
Chtěl bych se tedy zeptat kde a v jaké formě o něj mám požádat.
Předem děkuji.
3. 6. 2016 19:38nové

Dobrý den,

požádejte fakultu (kontak viz web http://www.fss.muni.cz/admission ) a uveďte i důvod. Náhradní termín je totiž 12. 9. a musíte na něm předložit ověřenou kopii maturitního vysvědčení. Tak se ujistěte, že ji již budete mít.
Petr Celý
4. 6. 2016 18:30nové
Děkuji. Takže chápu to dobře, že se pro podání žádosti nepoužívají formuláře? Ještě jedna věc, na kterou bych se chtěl zeptat: mám tu žádost odeslat na email "info@fss.muni.cz", který mají na stránce, nebo mám jít na fakultu osobně?
4. 6. 2016 19:54nové

Dobrý den,

napište si email přímo na studijní oddělení, na sekci pro uchazeče, prijim@fss.muni.cz
Eliška Zemanová
6. 6. 2016 08:42nové
Ubytovací stipendium
Dobrý den, podmínkou ubytovacího stipendia je první studium v daném studijním programu. Chtěla bych se zeptat, jestli tedy budu mít na stipendium nárok, když jsem v minulém roce studovala Všeobecné lékařství, tudíž magisterský obor, a letos nastupuji na Matematickou biologii, což je bakalářský obor.
Předem děkuji za odpověď
Zemanová
6. 6. 2016 09:11nové

Dobrý den,

dlouhé Mgr. obory a Bc. jsou v tomto ohledu "totožné" - jedná se o pomaturitní studium, první stupeň VŠ vzdělání.
Eliška Zemanová
6. 6. 2016 09:26nové
Dobře, děkuji za odpověď.
Ještě bych se ráda zeptala, zda se dá nějak zjistit, jestli jsem spolu s přihlášku posílala i kopii maturitního vysvědčení (za těch pár měsíců jsem stihla úspěšně zapomenout, na jakou VŠ jsem co posílala), nebo jestli ho mám ještě posílat.
Opět předem děkuji za odpověď.
6. 6. 2016 09:29nové
Na MU se posílá výhradně e-přihláška, poštou se neodesílá nic.
Takže mám za to, že jste ani nic nezaslala.
Ověřenou kopii maturitního vysvědčení student předkládá až přímo u zápisu ke studiu. Předem nám nic neposílejte.
Tereza Lebedová
6. 6. 2016 09:56nové
Odřeknutí přijetí

Dobrý den,

jsem přijata na 4 obory, všechny na FSS, nastoupit chci ale jen na jeden. Je možné poslat 3 formuláře o odřeknutí přijeté v jedné obálce? Dva obory jsou na katedře mezinárodních vztahů a jeden na katedře sociologie.
6. 6. 2016 10:48nové
určitě, vyřizuje to stejný člověk
Simona Babjáková
6. 6. 2016 13:17nové
Žiadosť o odpustenie prijímacej skúšky
Dobrý deň, dňa 2.6. som poslala žiadosť o odpustenie prijímacej skúšky z anglického jazyka, no doteraz nemám informáciu o tom, či žiadosť došla alebo nie. V prípade, že by žiadosť dorazila napr. o deň neskôr ako samotná skúška a ja by som skúšku absolvovala bude mi teda táto skúška odpustená?
6. 6. 2016 14:50nové

Dobrý deň,
ak ste to vo štvrtok odoslali zo Slovenska, zásielka zrejme ešte ani nebola doručená na fakultu.

Ak ste splnili podmienky - bude vám skúška odpustená a je zbytočné chodiť na prijímačky.
Ak podmienky nespĺňate, bolo zbytočné žiadať a na prijímačky doraziť musíte.