Vlákno: Studium na MU/
Zuzana Matonohová
24. 6. 2016 14:28nové
Studium dvou oborů současně
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to se studováním dvou oborů současně. Na oba dva obory jsem přijatá, jeden je na PřF, druhý na FSS. Jak to mám udělat na zápisu? A nebudu muset za studium něco platit?
Předem moc děkuji za odpověď.
24. 6. 2016 14:38nové

Dobrý den,

absolvujte zápis jak na FSS, tak na PřF.
Za samotné souběžné studim se nic neplatí.
Pouze pokud byste jedno studium neukončila úspěšně (titulem), tak tam nastupují sankce (ale tam je několik, scénářů, i možných řešení)
Anna Jančíková
3. 7. 2016 16:15nové

Dobrý den,

mám podobný dotaz jako slečna Matonohová. Dostala jsem se na dva obory, jeden na ESF a druhý na FSS, nicméně oba jsou v kombinované formě, abych mohla i nadále pracovat. Myslíte, že je nějaká možnost, že lze skloubit studium dvou oborů na různých fakultách dálkově? Stojím hodně o oba dva, ale netuším, jesti je vůbec nějaká šance, že se to bude dát rozvrhově zvládnout. Také nevím, jak by to bylo s poplatky, je mi už 25 let a nějaké tam určitě budou, minimálně po 26 roce.

Mockrát děkuji za odpověď.
4. 7. 2016 06:28nové
pres semestr to nebude problem, ale ten muze nastat ve zkouskovem = zkousky jednak nemusi byt o vikendu a take nemusi mit dost terminu, aby bylo snadne je vsechny stihnout (to, ze se prekryvaji terminy ve dvou studiích, neni duvodem k vypsani dalsiho)... zvazil bych, jestli prace umoznuje v lednu a cervnu nejaky volnejsi rezim
Anna Jančíková
12. 7. 2016 09:43nové

Moc děkuji za reakce na můj dotaz! Hlavně tedy za vyvedení z mylného přesvědčení o vlivu věku na poplatky. Přesto jsem ale někde slyšela, že za studium dvou "stejných titulů" nějaké poplatky jsou, je tomu tak?

Co se týče mého zaměstnání, moje nadřízená je velmi ochotná a v dalším studiu mě plně podporuje, takže si myslím, že bych neměla problém s volnějším režimem v lednu/červnu. Spíše abych tedy potom neměla problém se souběhem zkoušek, jak říkáte no... Jediné, co mě děsí, by byly dvoje státnice zároveň, to tedy nevím, jak bych zvládala, ale přinejhorším si mohu jeden obor o půl roku prodloužit, ne? Jde o to, že jsem doufala v přijetí alespoň na jeden z oborů a když se mi to podařilo na oba dva, nedokážu si moc vybrat, chtěla bych studovat obojí :-D
12. 7. 2016 11:37nové
Ani v případě suběžného studia nejsou žádné poplatky vyměřovány.
Poplatek "za stejný titul" může být tzv. poplatek za další studium. Ten nastupuje v případě, když už jeden titul máte a studujete ve stejném typu studia (tzn. je to kvaifikováno jako "dalši studium").
Poplatek za další studium je na MU v nulové výši (výjimkou je pouze LF, kde je tento poplatek ve výši 2400,-Kč/ak. rok).