8. 11. 2010 16:05nové
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
Jana Tesařová
3. 7. 2017 12:05nové
zápis

Dobrý den,
chci se zeptat, zda je problém, pokud chci studovat 2 obory-PdF a FF. Na oba obory jsem se dostala a na PdF jsem již zapsaná ke studiu. U obou mám prezenční studium. Jak bude probíhat zápis na FF, když už mám UČO?

Děkuji za odpověď.
3. 7. 2017 15:45nové
Dobrý den,
studium více oboru určitě problém není. Jediný problém by mohl nastat při tvorbě rozvrhů, kdy se vám mohou povinné semináře překrývat. UČO budete mít jen jedno, takže to, které již máte budete používat i na FF. Jinak by se zápis lišit nijak neměl. Pokud byste měla pocit, že potřebujete znát nějaké bližší informace k druhému zápisu, obraťte se prosím přímo na studijní oddělení FF na studijni@phil.muni.cz
11. 7. 2017 01:55nové

Podle těch informací nově přijatým studentům na webu FF to vypadá, že na této fakultě ani letos není nutný osobní zápis, pokud už člověk vlastní přístupové údaje a UČO. Netuším ale, jestli se to dá aplikovat i v případě, kdy oba zápisy jsou "letošní", to budou vědět na tom Studijním oddělení (ovšem přes prázdniny mají omezený provoz).

Jinak zápis probíhá, co si tak matně pamatuji, stejně jako u těch, kteří ještě studenti nejsou (takže opět odkazuji na stránky FF), jen se nepřebírají ty přístupové údaje a heslo, podepisovala jsem se na jiný papír a referentka se mírně divila, co tam dělám - z toho usuzuji, že nějaká část studentů možnosti zápisu "poštou" využívá.
Karolína Jánská
12. 7. 2017 09:55nové
Oborový test

Dobrý den.

Chtěla bych se Vás zeptat, jestli jde posunout termín oborového testu (obor pomocné vědy historické). Test se má konat 1.9.2017 , bohužel jsem ale celé prázdniny v Německu a vracím se 5. září. Proto bych se chtěla zeptat, jestli je tu možnost, že bych mohla dostat náhradní termín.

Děkuji!

Karolína Jánská
12. 7. 2017 15:22nové

Dobrý den,

No standardně se to neděje ale můžete zkusit poprosit studijní oddělení FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) o nějakou individuální výjimku, případně přímo sekretariát Ústavu pomocných věd historických a archivnictví (maradova@phil.muni.cz). Ale pokud se budete domlouvat přímo s UPVHA, studijní oddělení o tom musí také vědět.

Přeji hodně štěstí,

Karel Kylián
Pavlína Kunovská
18. 7. 2017 15:31nové
Zápis v září
DObrý den, chtěla bych se zeptat, zda na obor Ruština se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu berou i zářijové maturanty.
Děkuji za odpověď
18. 7. 2017 21:21nové

Dobrý den,

ano, je to možné, ale jelikož potřebujete mauritní vysvědčení k zápisu, je potřeba se domluvit na náhradním termínu zápisu. Domluvte se prosím přímo se studijním oddělením FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz).
Pavlína Kunovská
20. 7. 2017 20:02nové
Mockrát děkuji za odpověď. Chtěla bych se také zeptat, zda se mohu nezávazně zúčastnit zápisu a seznám se s univerzitou.
změněno 24. 7. 2017 21:39 nové
Fakulta to doporučuje, tak bych čekala, že to možné bude. Viz tady: https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/zapis-do-studia záložka k zářijovému zápisu. Zápis je už jen zítra, pokud se nepletu (a pak jeden zářijový termín, který bude možná dřív než výsledky maturity a měl by probíhat jako klasický zápis).
21. 7. 2017 02:27nové
Dobrý den,
je to jak říká paní Kočišová - na řádný zápis dorazit můžete. Naopak se na tam můžete dozvědět důležité informace k Vašemu budoucímu studiu, které by na náhradním termínu zápisu již nemusely být řečeny.
Martina Dvořáková
17. 8. 2017 12:39nové
oborový test-pomocné vědy historické

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se hodnotí oborový test u pomocných věd historických. Myslím tím, jestli se body za špatnou odpověď odečítají nebo jestli jsou za nevyplněnou otázku taky body strženy dolů. Na internetových stránkách MUNI jsem nikde vzor oborového testu nenašla. Proto bych se chtěla ještě zeptat, jestli jsou úlohy otevřené nebo uzavřené. Děkuji za odpověď, moc mi to pomůže.

Martina Dvořáková
19. 8. 2017 16:11nové
Dobrý den,
informace o formě a způsobu hodnocení OT k přijímacímu řízení na obor Pomocné vědy historické naše univerzita bohužel nikde veřejně neuvádí. Podmínky pro všechny uchazeče o tento obor jsou tedy stejné.
Pavlína Gottfriedová
3. 9. 2017 12:51nové
Management v kultuře / přijímací řízení leden 2018

Dobrý den,

Chtěla bych se přihlásit k přijímacímu řízení v lednu 2018, na obor management v kultuře , ale v nabídce jeste není ? Nevíte zda bude možné se přihlásit ?

Děkuji za odpověď

Pavlína G.
změněno 3. 9. 2017 22:27 nové

Dobrý den,

všechny obory magisterského navazujícího studia, pro řízení s nástupem do jarního semestru 2018 jsou již vypsány, Vámi zvolený obor je jeden z těch, které se vypisují pouze pro nástup v podzimních semestrech (například zde můžete vidět, že pro nástup v jarním semestru není uveden ani doporučený plán tohoto oboru: http://www.econ.muni.cz/studijni-katalog/prezencni-navazujici-magisterske/zahajeni-studia-v-semestru-jaro ).

Pro podání přihlášky na tento obor budete tedy bohužel muset počkat do přijímacího řízení pro nástup v podzimním semestru.

Přeji krásný den,

Karel Kylián
Pavlína Kunovská
11. 9. 2017 11:07nové
Rozvrh
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak to je s rozvrhem na FF.
Děkuji za odpověď:)
12. 9. 2017 15:09nové
Dobrý den,
Váš dotaz je příliš obecný a nerozumím, na co se ptáte. Mohla byste to prosím upřesnit? Děkuji.
13. 9. 2017 12:14nové
je zodpovědností každého studenta sestavit si ho sám
(předměty jsou vyučovány v konkrétní dobu na konkrétním místě, ale jaké si zapíšeš předměty je na tobě, stejně jako zodpovědnost za to, jestli splníš podmínky postupu do dalšího semestru... pokud nevíš co kdy zapsat, aby ses nedostala do problémů, drž se doporučeného studijního plánu tvého oboru)