Vlákno: Odvolání/
Tereza Marková
8. 6. 2018 09:37nové
Obor se nenaplnil
Dobrý den,
Nedostala jsem se na obor Speciální pedagogika- komunikační techniky o 9 míst, ale na Speciální pedagogiku jsem se dostala. K zápisu se mám hlásit 28.6. Budu moct změnit obor, když se dostanu na Komunikační techniky? A kdy se dozvím, že jsem byla přijata?
Děkuji
8. 6. 2018 11:56nové

Dobrý den,

přijata můžete být pouze na obor, na který jste úspěšně vykonala přijímací zkoušky. Změna oboru na obor, na který jste se nepřihlásila nebo na který jste nebyla přijata, není možná.

Pokud by se na obor Speciální pedagogika - Komunikační techniky nezapsalo dostatečné množství uchazečů, fakulta se může rozhodnout obnovit přijímací řízení a přijmout další uchazeče v pořadí. K tomuto "dobírání" studentů na místa přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapsali, ovšem dochází jen zcela vyjímečně. Fakulty každoročně počítají s určitým procentem přijatých uchazečů, kteří se ke studiu nezapíšou, a proto rovnou přijímají uchazečů o toto procento více. K dobírání tedy dochází jen velmi zřídka a rozhodně není dobré se na to spoléhat. V případě, že by k obnově přijímacího řízení došlo, budete fakultou informována.