změněno 27. 10. 2008 13:19 nové
Ostatní týkající se příjímacího řízení
4. 5. 2019 22:07nové
Poplatky

Dobry den,
pred nekolika lety jsme se dvakrat pokousela o studium, jednou na FSS, podruhena FF. V obou pripadech slo o kombinovanou formu studia. Protoze jsme byla neuspesna vzdala jsem se jakyhkoliv planu ohledne studia. Nicmene kvuli zmene zamestnani a tak jsme se loni prihlasila na CZV - Vychovatelstvi na Ped.f. A po letech sjem tak navsitivla IS, bylo to nejak tesne pred zemnou ISu, a v estarem sjem si nasla ze mam vycerpane 4 semestry, ze zbyva 8 semestru. Podivila jsem se, ale rekla jsme si ze treba tim ze prvni studium bylo v letech 2000/2002 tak ze treba nebylo zapocitane, ze se treba nejak menili podminky. A protoze se mi na CZV celkem darilo (v dubnu sjem jej uspesne ukoncila) tak jsem si rekal, ze zkusim VS do tretice a podala si prihlasku. Opetne na kombinovane studium.
V patek jsem se radovala z pomerne slusneho percentilu, ktery by mi mohl zarucit prijeti/je vyrazne vyssi nez meli loni posledni prijmuti), jenze ted si tak prochazim ruzne veci na netu a v ISu. A ted jsem tam nasla to co ve starem ISu ne... celkova doba, a v informacich o poplatich jsem se dozvedela, ze jde o poplatky za dobu, nikoliv za semestry... A ja tam mam:

Výpočet ke dni: 04. 05. 2019
Úseky celkové doby studia: 1. 9. 2000 -- 15. 11. 2002, 20. 7. 2004 -- 18. 4. 2006
Dnů celkové doby studia: 1442 (tj. 3 r., 11 měs., 12 d.)

Semestry studia
SZR omezuje maximální dobu trvání jednoho studia.

Již vyčerpaná délka přerušení studia: 0 z 6 semestrů
Již vyčerpaná délka celého studia: 4 z 12 semestrů

Takze kdybych byla opravdu ted prijata tak vlastne nemohu nastoupit protoze bych okamzite musela hradit ty silene vysoke poplatky? Neni na kombinovane studium nejaka vyjimka? Asi ne co. Kdyz neni nikde zminovana :(
23. 5. 2019 11:17nové

Takže zase chci jen ujištění, ze to chápu správně. Dejme tomu, že 2.7. bude zapis. Zapíšu se, mám cca 18 dní zadara. Takže 20.7. někde v systému vyskočí, že mi nabíhá placení. Předpokládám, že to "někdo" hlídá a že mi dojde doporučený dopis, ze mam zaplatit tech 18000. predpokladam, ze tam bude nejaka lhuta, ja v ni castku uhradim, o to zadna. Pak ubehne 6 mesicu a po cca 20.1.2020 mi prijde dalsi vyzva k úhradě 24 000. Ze ji zas mam do nejake doby uhradit. Ovsem co pokud budu mit k tomu datu uzavrene znamky z prvniho semestru a co kdybych nahodou se mohla pokusit o snížení poplatku? Ze bCh treba v tu dobu byla v tech 20% procentech, ale co treba kdyby se poradi zmenilo na konci zkouskoveho, cca pulka unora? Mela bych teda s zadosti pockat co nejvic k datu konce semestru, ze? predpokladam, ze ted, cas na zaplaceni je shodny s dobou pro snizeni poplatku? tedy mesic? nebo mam o snížení zadat jeste pred vyměřením (pokud k tomu budu mit pochopitelne duvod), ale tim padem nebudu vedet zda budu mit narok?

Pokud proste podam zadost o snížení castky tak se jeji platba odklada az po rozhodnuti dekana, ze jo?
23. 5. 2019 12:08nové

Nejdříve musíš dostat oznámení o vyměření poplatku, na to teprve můžeš žádat o snížení tohoto konkrétního poplatku a teprve po přezkoumání této žádosti ho (podle výsledku) budeš platit. Prostě vždy jde o akci–reakci.
Jestli se Ti vyplatí spěchat, anebo to protahovat, záleží na tom, jestli je vyšší pravděpodobnost, že budeš mezi nejlepšími na začátku nebo na konci onoho období.

Před pár lety to fungovalo tak, že vždy před koncem měsíce se rozesílaly výměry hromadně (za celý měsíc)... pak existují zdržovací taktiky (převzít zásilku poslední den lhůty, podat žádost o přezkum poslední den lhůty, atd.) - podle toho, jestli je to pro Tebe účelné.
23. 5. 2019 16:39nové
Diky. Tak to je ok. Diky za tipy snad je nebudu muset vyuzit jsem pripravena to zaplatit vsechno, ale budu delat na tom aby snad nejaka sance na snizeni byla.
jen jeste, nevis zda kdyz je napsano ze mezi 20% nejlepsich v danem studijnim oboru zda se to deli na kombinovane a prezenční nebo zda se to bere dohromady? Diky
23. 5. 2019 16:56nové
mám za to, že dříve to bývalo podle studijního programu, nikoliv oboru (forma studia by neměla hrát roli)