8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
Dennis Dekař
20/5/2020 02:07new
Percentil pro dvouoborové studium
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně percentilů, pokud chci jít například na češtinu a filosofii , tak musím zkrátka dosáhnout percentilu, který je stanoven u těchto jednotlivých oborů? Takže kdyby u češtiny byl percentil pro přijetí například 60 a u filosofie 40, tak já musím překonat tu vyšší hranici abych byl přijat ? A jak by se popřípadě řešilo, kdybych se jakoby na jeden obor dostal a na druhý ne, to bych musel studovat pouze jeden obor samostatně? Nebo tedy se při dvouoboru percentil počítá nějak jinak ? Děkuji předem za odpověď.
23/5/2020 22:30new
Dobrý den, obecně platí, že nelze přesně stanovit, jaký percentil bude na přijetí dostatečný, Záleží vždy na dalších přijatých uchazečích - tedy jak budou úspěšní. I když dosáhnete minimálního percentilu pro přijetí, nemusíte být s ohledem na výše uvedené přijat z kapacitních důvodů - tj. že před Vámi bude příliš mnoho úspěšnějších uchazečů.
Pokud se hlásíte na kombinaci oborů v rámci sdruženého studia, musíte být přijat na oba obory současně. Nestačí, když byste uspěl pouze na jednom z nich.