8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
Lucie Horáková
12/5/2020 14:52new
Změna přij. zkoušek u angličtiny - již nelze poslat sken vysvědčení
Dobrý den,
právě jsem se dozvěděla, že systém přijímání na Anglický jazyk a literaturu se úplně změnil a přijímat se bude na základě známek z vysvědčení za 3. ročník a první polovinu 4. ročníku střední školy, a že dále se vybere prvních 300 s nejlepším průměrem, kteří budou pozváni k online pohovoru. I přesto, že přihlášku kontroluji celkem často a pravidelně, jsem se o tom právě dozvěděla a chystala se tedy sken s vysvědčením přiložit. V přihlášce ale píšou, že už to není možné. Mohu se zeptat proč? Nikde nebylo žádné konkrétní datum, do kterého se to má přiložit, nehledě na to, že o takových velkých změnách by bylo vhodné informovat spíše emailem. Znamená to tedy, že šanci dostali ti, kteří byli, jak se říká, ve správný čas na správném místě a stihlo prvních 300 sken zaslat? Popravdě tomu moc nerozumím, znamená to, že i přesto, že jsem známky měla samé 1, ale o téhle změně jsem nevěděla, že kompletně ztrácím možnost být přijata? Jen na základě toho, že jsem se např. jeden den do přihlášky nepodívala a tím pádem to nestihla? Dle mého názoru by bylo mnohem lepší a spravedlivější o takovýchto změnách informovat prostřednictvím emailu. Spousta uchazečů má práci a různé povinnosti, díky kterým se třeba i den do přihlášky nedostanou. Prosím Vás tedy o vysvětlení nebo důvod, proč již nelze skeny vysvědčení zaslat a co to znamená pro ty, kteří to "nestihli".
Děkuji za odpověď,
Lucie Horáková
Nela Lepinová
25/5/2020 23:44new
Zdravím, chtěla bych se zeptat, kde jste v e-přihlášce četla oznámení, že vložit sken již není možné. Já kontroluji přihlášku taky téměř denně, ale zatím jsem tam žádnou funkci pro vložení skenu ani oznámení, že to již nejde nenašla, tak se chci ujistil, jestli nekoukám nějak špatně... Jinak v e-mailu bylo psáno, že skeny je možno zaslat do 12. 6. pokud se nemýlím, takže se mi nějak nezdá, že by už bylo řízení pro výběr prvních 300 ukončeno:)
Lucie Horáková
26/5/2020 14:52new
Také zdravím, já měla v prihlasce informaci o tom, ze skeny nejdou vložit, prave toho 12. kvetna, kdy jsem psala úvodní příspěvek. Žádná informace o tom, ze se daji vkládat až do 12. 6. tam zatím nebyla, proto jsem to nevěděla. Je mozne, ze každý to má jinak, když jsem se ptala mailem, bylo mi sděleno, ze systém opravují a ze pozdeji už to vložit pujde. Takže teď už mám vše v poradku. Je ale zvláštní, ze Vam to porad vložit nejde. Možná to pujde pozdeji, stejně tak, jak tomu bylo u mne.
Hezky den:)
Nela Lepinová
27/5/2020 11:11new
Také jsem psala mail, tak snad to brzy půjde. Jsem z toho lehce nervózní...
Nela Lepinová
27/5/2020 11:18new
Můžu se ještě zeptat, jestli ta funkce pro vložení vysvědčení je v té přihlášce opravdu viditelná? Nebo se musím někde proklikat..? Nerada bych plašila kvůli tomu, že přehlédnu nějaké okénko... Děkuji za radu.
Lucie Horáková
28/5/2020 21:06new
Je to vysvětlené hezky s obrázkem v nejnovějším tématu tady u filozofické fakulty:) Uchazeč jménem Adam Oros to sem psal a vlozil. Zřejmě má podobny problém více lidí
Nela Lepinová
29/5/2020 10:32new
Už jsem na to koukla a hned to vyplnila. Díky. Ale na to, že jde o dost důležitou záležitost mi to taky přijde dost schované :D