8. 11. 2010 16:20nové
Dotazy specifické pro fakultu informatiky.
Jan Březík
29. 4. 2021 08:15nové
Potřebný percentil pro rok 2021
Dobrý den, rád bych se zeptal jaký bude letos potřebný percentil pro přijetí ke studiu? Popřípadě kdy se to dozvíme? A také by mě zajímalo, jestli je možné, že i když je někdo těsně pod čarou, tak je přijat ke studiu (protože ne všichni kdo jsou na danou fakultu přijati, na ní nakonec chtějí jít..)? Děkuji za odpověď.
29. 4. 2021 22:18nové

Dobrý den,
percentil je údaj, který uvádí, jaké procento uchazečů napsalo danou variantu testu stejně, nebo hůř než Vy. Máte-li tedy percentil 80, znamená to, že patříte mezi 20% nejúspěšnějších řešitelů dané varianty testu. Vzhledem k této podstatě výsledku tak není možné dopředu stanovit minimální hranici nutnou pro přijetí. Vždy totiž záleží na počtu a úspěšnosti uchazečů. Pro získání velmi hrubé představy se však můžete podívat na percentil posledního přijatého uchazeče o studium daného studijního programu v minulém přijímacím řízení. Tento údaj je veřejně dostupný na stránce daného studijního programu.
Být přijat ke studiu může být i uchazeč, který se nachází pod čarou, jelikož k zápisu ke studiu se nemusí dostavit všichni uchazeči.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Jan Březík
30. 4. 2021 11:56nové
Děkuji za rychlou odpovědět. A nevíte tedy kdy budou uchazeči znát výsledek příjímacího řízení? Na konci testu nám dohlížející sdělil že výsledky budou k dostání do 3.5, avšak jsem úplně nepochytil, zda se jedná pouze o výsledný percentil (ten už je zveřejněn), či o "celkový výsledek" (zda jsme ne/přijati).
Jan Březík
30. 4. 2021 12:00nové
tak už nic, toto info je již dopsané v přihlášce