Vlákno: Volná diskuse/
Lucie Pelikánová
5. 11. 2022 14:48nové
Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den, mám dotaz ohledně prominutí přijímací zkoušky. Když vyplňuji tabulku známek dvou požadovaných a dvou libovolných předmětů, je v pořádku, že některá políčka zůstanou prázdná? V požadavcích se píše, že jsem určitý předmět musela studovat na střední škole minimálně po dobu dvou let. Což znamená, že políčka třetího a čtvrtého ročníku mohou zůstat prázdná?
7. 11. 2022 13:39nové

Vážená slečno Pelikánová,

o prominutí přijímací zkoušky na základě středoškolského prospěchu lze skutečně požádat i v případě, že jste měla požadovaný předmět na střední škole méně než čtyři roky, minimálně ovšem dva roky. Pokud jste tedy daný předmět studovala například pouze dva (nebo tři) roky, můžete do tabulky v e-přihlášce uvést známky za tyto roky a dvě (nebo jedno) políčko nechat prázdné.

Rádi bychom Vás však upozornili, že je u žádosti o prominutí přijímací zkoušky nutné uvést známky za všechny ročníky, kdy jste daný předmět studovala. Pokud jste tedy daný předmět studovala čtyři roky, je rozhodně nutné uvést známky za všechny čtyři ročníky. V takovém případě nelze obdržené známky za některé ročníky nevyplnit. V případě nejasností byste mohla být požádána o doložení všech vysvědčení.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
9. 11. 2022 16:22nové
Dobrý den, studuji Němčinu se zaměřením na vzdělávání s dosavadním prospěchem 1.11 . Mohu prosím rovněž požádat o prominutí TSP ke studiu Sociální pedagogiky s ohledem na dosažené známky ve společných předmětech? Děkuji moc za odpověď.
15. 11. 2022 10:45nové

Vážený pane magistře,
Váš dotaz, který byl rovněž zaslán i na komunikační portál prihlaska@muni.cz, byl předán na studijní oddělení příslušné fakulty.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
15. 11. 2022 15:52nové
Vážená paní Krajsová,
děkuji moc, zapomněl jsem to tu vymazat poté, co mi přišla odpověď na e-mail. Omlouvám se a přeji hezký den.
Kateřina Machačová
16. 1. 2023 15:15nové
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně prominutí přijímací zkoušky. Hlásím se na dva studijní programy a u jednoho chci žádat o prominutí přijímací zkoušky. Termín TSP mám 18.2. a do přihlášky mohu vložit podklady pro prominutí nejdříve 31.1. Pokud bych nedostala vyjádření o přijetí nebo zamítnutí žádosti dříve, než bych psala přijímací zkoušky, bude se na moji žádost přihlížet nebo se bude počítat výsledek TSP? Předem děkuji za odpověď. Machačová
16. 1. 2023 20:56nové

Vážená slečno Macháčová,
TSP můžete vykonat, jedná se o jakousi "pojistku" pro případ, že by Vaše žádost o prominutí přijímací zkoušky nebyla vyřízena kladně. Pokud však kladně vyřízena bude, k Vašemu výsledku TSP se nebude přihlížet a přijímací zkouška Vám bude prominuta.

Linda Krajsová