ESF:MKJ_JFJ2 Jazyk II Francouzština - Informace o předmětu
MKJ_JFJ2 Jazyk 2 Francouzština
Ekonomicko-správní fakultapodzim 2012
- Rozsah
- 0/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Mgr. Marie Červenková, Ph.D. (přednášející)
PhDr. Helena Hušková (přednášející)
Mgr. Bc. Eva Punčochářová (přednášející)
Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Alena Světlíková, Ph.D. (přednášející) - Garance
- PhDr. Helena Hušková
Oddělení Centra jazykového vzdělávání na Ekonomicko-správní fakultě – Centrum jazykového vzdělávání
Kontaktní osoba: Mgr. Lenka Skoupá
Dodavatelské pracoviště: Oddělení Centra jazykového vzdělávání na Ekonomicko-správní fakultě – Centrum jazykového vzdělávání - Předpoklady
- (! MKJ_JAZ2 Jazyk II )&&(! KJAZ2 Jazyk II )
Základní až nižší střední pokročilá znalost obecného jazyka. - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 6 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Hlavní cíle kurzu jsou:
- osvojení si odborného obchodního a ekonomického jazyka
- prohloubení znalosti obecného jazyka
- schopnost porozumět odbornému textu
- zvládnutí méně náročných forem obchodní korespondence
Studenti by měli dosáhnout úrovně B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.
Po absolvování kurzu bude odborný jazyk otevřeným systémem, který bude student moci rozvíjet podle svého profesního zaměření. - Osnova
- FRANCOUZŠTINA Navázání kontaktů (přijetí v podniku, na letišti, telefon.hovor);
- Diář, pracovní program (domluva, odvolání, odložení schůzky; rozvržení dne; výrazy obchodní korespondence;)
- Cestování (dotaz na cíl cesty, itinerář, přesun ve městě, turismus);
- Hotel ( rezervace, pobyt, reklamace);
- Restaurace (stravování, objednávka jídla, recepty, gastronomie);
- Podnik (rozvržení sektorů, analýza a srovnání výsledků, tendencí a technik prodeje, podniková hierarchie);
- Práce (rozdělení úkolů, vybavení pracoviště, analýza pracovních vztahů, práce v cizině);
- Hledání zaměstnání (pracovní příležitosti, motivační dopis, CV, přijímací pohovor);
- Umění komunikace (projev, proslov, prezentace, aktivní poslech, umění klást otázky, interview);
- Umění diskuse (vyjádření názoru, nesouhlasu, hlediska, srovnání; internetové fórum);
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com : [méthode de français professionnel et des affaires]. Paris: Cle International, 2002, 96 s. ISBN 2090331720. info
- BERTHET, Annie a Béatrice TAUZIN. Comment vont les affaires? :cahier d'exercices. Paris: Hachette Livre, 2001, 111 s. ISBN 2-01-155145-5. info
- PRAVDA, Miroslav a Marie PRAVDOVÁ. Francouzština pro samouky. 3. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1991, 570 s. info
- Výukové metody
- Student se připravuje formou samostudia.
- Metody hodnocení
- Zkouška se skládá z písemné a ústní části
- 60% úspěšnost v písemné části zkoušky je podmínkou pro připuštění k ústní části
- požaduje se alespoň 60% úspěšnost u ústní zkoušky, která spočívá v porozumění čtenému odbornému textu a následné diskusi na téma textu.
Dopustí-li se student u zkoušky nedovoleného jednání (tj. používání nedovolených pomůcek, taháků, komunikačních prostředků, focení testů mobilními telefony, domlouvání se s jinými studenty během zkoušky), přeruší učitel zkoušku a podle závažnosti přestupku udělí klasifikaci do ISu F, nebo FF, případně i FFF. - Vyučovací jazyk
- Francouzština
- Další komentáře
- Studijní materiály
Nezapisují si studenti, kteří absolvovali předmět KJAZ2. Zkoušku z jazyka II může student absolvovat v průběhu studia, nejpozději však do termínu státní závěrečné zkoušky.
- Statistika zápisu (podzim 2012, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/econ/podzim2012/MKJ_JFJ2