FSpS:bk902 Výživa v prevenci - Informace o předmětu
bk902 Výživa v prevenci
Fakulta sportovních studiíjaro 2007
- Rozsah
- 0/8. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bk902/vps: Pá 11. 5. 13:30–16:10 K205, Pá 25. 5. 10:20–13:00 K205, J. Juříková
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Studenti budou seznámeni s rolí výživy při zajištění správné funkce organismu.
- Osnova
- 1. Výživové normy - energetická potřeba organismu 2.Metody hodnocení výživy 3. Hodnocení výživy - prakticky - obecné informace 4. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace mléka a mléčných výrobků 5. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace sacharidů 6. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace tuků 7. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace ovoce a zeleniny 8. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace pekařských výrobků 9. Hodnocení výživy - prakticky - 7-mi denní reecall + hodnocení výživového stavu na podkladu 7-mi denního reecallu 10. Antropometrická měření 11. Výživové zvyklosti a jejich hodnocení 12. Životní styl a jeho hodnocení 13. Zápočtová písemka
- Literatura
- KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana a Zuzana BRÁZDOVÁ. Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Vyd. 2., přeprac. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 2001, 102 s. ISBN 8070133368. info
- Metody hodnocení
- Předmět bude ukončen zápočtem. Pro získání zápočtu je třeba úspěšně napsat zápočtovou písemku.
- Informace učitele
- written test
- Statistika zápisu (jaro 2007, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2007/bk902