bk902 Nutrition in health prevention

Faculty of Sports Studies
Autumn 2006
Extent and Intensity
0/8. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Výživa v prevenci civilizačních nemocí - úvod, Výživa v prevenci obezity I, Výživa v prevenci kardiovaskulárních nemocí 2. Výživa v prevenci nádorových nemocí I, Výživa v prevenci osteoporózy, osteomalácie, Výživa v prevenci nutričních anémií, Výživa v prevenci diabetu mellitu II.typu 3. Probiotika, prebiotika, synbiotika. Bioaktivní látky, Výživa v prevenci vzniku potravinových alergií, Výživa v prevenci onemocnění GIT, Zápočet
Assessment methods (in Czech)
Pro úspěšné ukončení předmětu je nutné mít 100% účast. Seminární práce
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Spring 2007, Spring 2008, Spring 2009, Spring 2010, Spring 2011, Spring 2012.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2006, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2006/bk902