bk902 Výživa v prevenci

Fakulta sportovních studií
podzim 2006
Rozsah
0/8. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (přednášející)
Garance
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Osnova
  • 1. Výživa v prevenci civilizačních nemocí - úvod, Výživa v prevenci obezity I, Výživa v prevenci kardiovaskulárních nemocí 2. Výživa v prevenci nádorových nemocí I, Výživa v prevenci osteoporózy, osteomalácie, Výživa v prevenci nutričních anémií, Výživa v prevenci diabetu mellitu II.typu 3. Probiotika, prebiotika, synbiotika. Bioaktivní látky, Výživa v prevenci vzniku potravinových alergií, Výživa v prevenci onemocnění GIT, Zápočet
Metody hodnocení
Pro úspěšné ukončení předmětu je nutné mít 100% účast. Seminární práce
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2007, jaro 2008, jaro 2009, jaro 2010, jaro 2011, jaro 2012.